Būsimas varžovas: Klaipėdos „Atlantas”

Būsimas varžovas: Klaipėdos „Atlantas”

atlantas logoPo dviejų rungtynių namuose iš eilės  Marijampolės „Sūduva“ ruošiasi išvykai į uostamiestį. Klaipedoje 23-ojo turo „Smscredit.lt“ A lygos rungtynėse marijampoliečiai susitiks su „Atlanto“ komanda.

 

„Atlantas“ ir „Sūduva“ šį sezone žaidė du kartus. Susitikimas pirmojo rato viduryje baigėsi klaipėdiečių pergale minimaliu rezultatu 1:0. Antrąjame rate rungtynės buvo žaidžiamos Marijampolėje. Tada finalinis teisėjo švilpukas paskelbė lygiąsias 1:1, o „Sūduvos“ gretose pasižymėjo Mindaugas Grigaravičius.

 

Šeštadienio rungtynės, kurios vyks Klaipėdoje, bus jau 42-asis komandų susitikimas A lygoje nuo „Sūduvos“ sugrįžimo į stipriausią šalies lygą 2002 metais. Kolkas statistika palankesnė „sūduviečiams“. Marijampolės klubas yra iškovojęs 23 pergalęs, 6 kartus rungtynės baigėsi lygiosiomis, o 12 kartų pergalę šventė „Atlantas“. Įdomu tai, kad Marijampolės „Sūduva“ paskutinį kartą prieš „Atlantą“ laimėjo tik 2012 metų sezone. Nuo to laiko tris kartus laimėjo „Atlantas“ ir tris kartus komandų akistata baigėsi lygiosiomis.

 

Praėjusiame ture  nei „Atlantas“, nei „Sūduva“ neiškovojo pergalių. Marijampoliečiai atkakliose ir kovingose rungtynėse be įvarčių sužaidė su FK „Trakai“ klubu, o „Atlantas“ išvykoje patyrė pralaimėjimą prieš A lygos čempionato lyderį Vilniaus „Žalgirį“ rezultatu 3:0. Tai buvo pirmosios pralaimėtos „Atlanto“ rungtynės po trijų pergalių iš eilės.

 

Klaipėdos „Atlanto“ gretose atakų lyderiu galima vadinti krašto saugą Marių Papšį. Šis greičiu ir tiksliu smūgiu pasižymintis saugas šiame A lygos sezone yra įmušęs 7 įvarčius ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus. M. Papšys pirmose rungtynėse prieš Marijampolės „Sūduvą“ nepasirodė, tačiau antrojo rato rungtynėse jis nuo vienuoliko metrų žymos įmušė išlyginamąjį įvartį į „Sūduvos“ vartus.

 

Paskutinėse „Atlanto“ rungtynėse prieš Vilniaus „Žalgirį“ klaipėdiečių gretose nebuvo vartininko Edvino Gertmono, saugo Donato Virkšo ir puolėjo Roko Krušnausko. Šie trys žaidėjai yra išvykę į Prancūzijos aukščiausios lygos klubo „Saint-Étienne“ peržiūrą. Gali būti, kad šie žaidėjai praleis ir savaitgalio dvikovą prieš „Sūduvą“.

 

Rungtynės tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Klaipėdos „Atlanto“ vyks šeštadienį, rugpjūčio 16 dieną, 16:00 valandą, Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro stadione.

 

Kaip įprasta, tiesioginę rungtynių transliaciją bus galima stebėti futbolo.tv ir alyga.lt svetainėse.