Pirmoji įvartį praleidusi „Sūduva” palaužė „Taurą”

Pirmoji įvartį praleidusi „Sūduva” palaužė „Taurą”

Marijampolės „Arvi” futbolo arena

Rungtynių teisėjas – Mindaugas Jackus

Marijampolės „Sūduva” 3 – 1 Tauragės „Tauras”

51′ [ 0 – 1 ] Jean-Marie Landry Amani

53′ [ 1 – 1 ] Povilas Kiselevskis

66′ [ 2 – 1 ] Nerijus Valskis

85′ [ 3 – 1 ] Nerijus Valskis

 

„Sūduva”: D.Bartkus, D.Isoda, M.Ugge, V.Bagdanavičius, P.Bašič, P.Kiselevskis, M.Šoblinskas, K.Chvedukas, V.Baranovskij, N.Valskis, M.Kdouh ( 63′ T.Radzinevičius ).

„Tauras”: E.Gertmonas, G.Chargaziya, E.Savickas, L.Trakšelis, D.Malkevičius, R.Janilionis, I.Tvalavadze, M.Lukashevich, I.Nabiyev ( 46′ V.Dragūnevičius ), J.Landry Amani ( 81′ J.Meištininkas ), E.Bajorinas.

 

„Sūduvos” komanda rungtynes su „Tauru” pradėjo stipriai pasikeitusios sudėties. Pirmą kartą šiame sezone pagrindinės komandos vartus gynė Džiugas Bartkus, po kelių rungtynių pertraukos į aikštę sugrįžo traumą išsigydęs Darius Isoda, o Mahamedas Kdou, rungtynėse su „Šiauliais” įmušęs įvartį, po ilgos pertraukos mačą pradėjo startinėje sudėtyje.

 

Pirmasis rungtynių kėlinys „Sūduvos” futbolininkams klostėsi visiškai ne taip, kaip tikėjosi komandos gerbėjai. Jau atrąją mačo minutę J.Landry Amani po šiurkščios Marijampolės klubo gynėjo klaidos išbėgo vienas prieš vartininką, tačiau į vartų plotą pataikyti nesugebėjo.

 

„Sūduva” stengėsi spausti savo varžovus ir turėjo aiškią teritorinę persvarą, vis dėlto”Tauras” gynėsi drausmingai bei kartas nuo karto pavojingai kontratakavo. Kėlinio pabaigoje komandos pradėjo žaisti labai atvirą futbolą. „Sūduvai” vėl sunkumų kėlė J.Landry Amani, o marijampoliečiai surengė keletą greitų atakų, tačiau rezultatas liko nepakitęs.

 

Geriausią progą pasižymėti pirmajame kėlinyje turėjo Nerijus Valskis. Jis sulaukė tikslaus Karolio Chveduko perdavimo ir turėjo galimybę jį „uždaryti” iš kelių metrų atstumo. „Tauro” komandą išgelbėjo suskubęs gynėjas, kuris sutrukdė N.Valskiui smūgiuoti bei eilinį kartą patikimai sužaidęs vartininkas Edvinas Gertmonas.

 

Antrasis kėlinys „Sūduvai” prasidėjo dar nemaloniau nei pirmasis. Laimonas Trakšelis atliko puikų smūgį iš toli, po kurio kamuolys atšoko nuo virpsto, o pirmasis prie kamuolio suskubęs aktyvusis J.Landry Amani nukreipė jį į vartus.

 

Po poros minučių „Sūduva” surengė atsakomąją rezultatyvią ataką. Povilas Kiselevskis atliko preciziškai tikslų smūgį iš toli – kamuolys atšoko nuo virpsto ir įskriejo į vartus.

 

Netrukus E.Gertmonas buvo priverstas gelbėti savo komandą nuo dar vieno įvarčių. Puikiai rungtyniavęs jaunasis vartininkas atrėmė Karolio Chveduko ir Mohamedo Kdouh smūgius iš arti.

 

Į priekį „Sūduvos” komandą išvedė labai kokybiškai atliktas N.Valskio baudos smūgis. Rezultatyviausias Marijampoles ekipos futbolininkas tiksliu smūgiu iš 16 metrų pagaliau pralaužė puikias rungtynes sužaidusio vartininko E.Gertmono pasipriešinimą.

 

Tas pats N.Valskis 85 – ąją rungtynių minutę įtvirtino savo komandos pranašumą. Sulaukęs tikslaus Mariaus Šoblinsko perdavimo Nerijus iš gana aštraus kampo pasiuntė kamuolį vartininkui po kojomis ir tiesiai į vartų tinklą.