Atimti taškų iš „Trakų” nepavyko ir ketvirtąjį kartą

Atimti taškų iš „Trakų” nepavyko ir ketvirtąjį kartą

LFF stadionas

Rungtynių teisėjas – Robertas Valikonis

Trakų „Trakai” 2-0 Marijampolės „Sūduva”

30′ [1-0] N. Valskis

42′ [2-0] D. Arshakyan

 

Startinės komandų sudėtys:

 

„Trakai”: M. Rapalis, L. Klimavičius, D. Česnauskis, D. Arshakyan (85′ A. Hurenka), R. Stanulevičius, V. Šilėnas, E. Gaurilovas, E. Zasavitchi, N. Valskis (90′ D. Šėgžda), A. Bychanok, Y. Mamaev (74′ S. Sevchuk).

 

„Sūduva”: D. Bartkus, M. Živkovič, M. Ugge, D. Isoda, V. Slavickas, N. Jamak, A. Vaskela (48′ K. Laukžemis), A. Kecap (65′ V. Baranovskij), E. Veliulis, K. Chvedukas (85′ M. Šoblinskas), T. Radzinevičius.

 

Šeštadienio vakarą „Smscredit.lt A lygoje” vyko turnyrinės lentelės kaimynų dvikova, kurioje susigrūmė „Trakai” ir „Sūduva”. Nuo pat rungtynių pradžios užvirė atkakli kova dėl kiekvieno aikštės centrimetro, komandos demonstravo lygiavertį žaidimą.

 

Rungtynių pradžioje tolimais šūviais vartininkus „patikrino” abiejų komandų žaidėjai. Iš pradžių tolimu smūgiu „Sūduvos” vartų sargą Džiugą Bartkų išbandė Aleksandras Byčenokas, kurio smūgis skriejo tiesiai į vartų sargą, o po kelių minučių panašiu išpuoliu atsakė Marijampolės ekipos saugas Arminas Vaskela.

 

Dar kelis pavojingus epizodus prie „Sūduvos” vartų sukūrę „riteriai” prisišaudė ir 30 minutę išsiveržė į priekį. Po Jurijaus Mamaevo pakelto kampinio laisvas vartininko aikštelės prieigose liko Nerijus Valskis, kuris stipriu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į marijampoliečių vartų tinklą.

 

Praleidę įvartį „Sūduvos” futbolininkai vos po kelių akimirkų galėjo išlyginti rezultatą. Aikštės viduriu bėgęs Vaidas Slavickas laiku sulaukė perdavimo iš Tomo Radzinevičiaus ir įsiveržęs į baudos aikštelę stipriai smūgiavo į vartus, kamuolys kliudė varžovų gynėją ir šiek tiek pakeitė kryptį. Tai didesnių sunkumų „Trakų” vartininkui Mariui Rapaliui nesukėlė ir šis sugavo kamuolį.

 

42 minutę aikštės šeimininkai surengė greitą ataką ir baudos aikštelės prieigose laisvas buvęs Davidas Arshakyanas įsiveržė į baudos aikštelę, „apėjo” Džiugą Bartkų ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

 

Nesėkmingai susiklosčiusi pirmoji rungtynių pusė sukomplikavo „Sūduvos” situaciją kovojant dėl taškų šiandienos rungtynėse.

 

58 minutę „Trakai” kėlė dar vieną kampinį, po kurio kilo sumaištis baudos aikštelėje ir kamuolys nukrito nugara į vartus stovėjusiam Vaidotui Šilėnui. Trakų ekipos gynėjas situaciją išpildė puikiai – krisdamas smūgiavo per save, o jo smūgiuotas kamuolys kliudė „Sūduvos” vartų skersinio ir virpsto sandūrą, tačiau į vartus neįskriejo.

 

Po kelių minučių sekė dar vienas pavojingas „Trakų” kampinis. Po eilinio Jurijaus Mamaevo pakelto standarto stipriai smūgiavo vienas iš „riterių” ekipos žaidėjų, bet kamuolys pralėkė virš vartų.

 

65 minutę dubliu pasižymėti galėjo Davidas Arshakyanas. Iš Rusijos kilęs puolėjas Marijampolės ekipos baudos aikštelės prieigose perėmė kamuolį iš Maximiliano Ugge ir smūgiavo į vartus, tačiau puikiu šuoliu komandą išgelbėjo Džiugas Bartkus, kuris nukreipė kamuolį už galinės linijos.

 

78 minutę tarpusavyje nesusikalbėję „Trakų” vartininkas ir gynėjas bėgo link kamuolio ir susidūrė, o kamuolys atšoko Tomui Radzinevičiui, kuris turėjo nedaug laiko įvertinti situaciją ir pamėgino „įkelti” kamuolį į vartus, tačiau pozicija smūgiui nebuvo palanki ir „sūduviečio” smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų.

 

Marijampolės „Sūduvos” pergalių serija nutrūko. „Sūduviečiams” taip ir nepavyko atimti taškų iš „Trakų” – visus keturis šio sezono susitikimus laimėjo „riteriai”.

 

IMG_0425 IMG_0426 IMG_0438 IMG_0446 IMG_0451 IMG_0459 IMG_0460 IMG_0466 IMG_0473 IMG_0476 IMG_0481