„Sūduva“ į pergalių kelią mėgins sugrįžti Utenoje

„Sūduva“ į pergalių kelią mėgins sugrįžti Utenoje

logo

 

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų rugpjūčio mėnesį laukia įtemptas grafikas – per 17 dienų „sūduviečiai“ sužais penkerias „Smscredit.lt A lygos“ rungtynes. Artėjantį ketvirtadienį Marijampolės ekipa keliaus į Uteną, kur jiems kelią pastos „Utenio“ futbolininkai.

 

Praėjęs „Smscedit.lt A lygos“ turas abiems klubams susiklostė nesėkmingai – „Sūduva“ namuose nusileido „Trakams“, o „Utenis“ išvykoje pralaimėjo Pakruojo „Kruojai“.

 

„Sūduva“ namuose priėmė vienus iš čempionato lyderių „Trakus“. Aukštu tempu vykę rungtynės nestokojo emocijų bei kietos vyriškos kovos. Gausiai sirgalių palaikoma „Sūduva“ patyrė pralaimėjimą minimaliu rezultatu 1:0, kurį nulėmė techniškas ir preciziškai tikslus „Trakų“ legionieriaus Davido Arshakyano smūgis iš maždaug 18 metrų atstumo.

 

„Utenis“ Pakruojo miesto stadione pirmavo, kuomet 66 minutę uteniškius į priekį išvedė įvartį pelnęs Edgaras Mastianica, tačiau „Kruoja“ netruko rezultatą išlyginti. Vos po trijų minučių pusiausvyrą atstatė Tomas Birškys. Tuo „Utenio“ nesėkmės nesibaigė – 75 minutę už antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo išvytas „Utenio“ gynėjas Jurijus Fliakas. Likę mažumoje uteniškiai atsilaikyti nesugebėjo – jau per teisėjo pridėtą laiką rezultatą persvėrė kaire koja iš maždaug 13 metrų atstumo smūgiavęs Tomas Salamanavičius.

 

Marijampolės „Sūduvos“ ir „Utenio“ akistatose nestinga kovos ir netikėtų rezultatų. Pirmame tarpusavio susitikime „sūduviečiai“ jau pirmame kėlinyje neišnaudojo gausybės progų išsiveržti į priekį, o tuo pasinaudoję „Utenio“ futbolininkai antrojo kėlinio pradžioje išsiveržė į priekį. Visgi susitikimo pabaigoje Ernestas Veliulis technišku smūgiu į tolimąjį vartų kampą rezultatą išlygino.

 

Antrojo rato dvikovoje „Utenio“ gynėjas Gabrielius Zagurskas antrojo kėlinio viduryje užsidirbo raudoną kortelę. Nors uteniškiai liko mažumoje, tačiau vos po trijų minučių išsiveržė į priekį – po kampinio galva savo komandą į priekį išvedė Povilas Krasnovskis. Per pusvalandį likusio rungtynių laiko „sūduviečiams“ išlyginti rezultato nepavyko, o tai reiškė, kad „Utenis“ marijampoliečius paliko be taškų.

 

Ketvirtadienio rungtynėse abiejų komandų gretose bus netekčių. „Utenio“ gretose dėl raudonos kortelės žaisti negalės Jurijus Fliakas bei šešias geltonas korteles surinkęs komandos kapitonas Valentinas Jeriomenka. „Sūduvai“ taip pat padėti negalės kapitonas – praėjusiame ture Tomas Radzinevičius buvo nubaustas jau ketvirta geltona kortele šiame sezone ir bus priverstas praleisti ateinančias rungtynes.

 

XXII turo „Smscredit.lt A lygos“ rungtynės tarp Utenos „Utenio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ vyks artėjantį ketvirtadienį, „Utenio“ stadione. Rungtynių pradžia 17 valandą 30 minučių.