K.Chvedukas: „Iš buvusių varžovų „Brommapojkarna“ paliko geriausią įspūdį”

K.Chvedukas: „Iš buvusių varžovų „Brommapojkarna“ paliko geriausią įspūdį”

 

 

karolis chvedukas Kipre stovyklaujanti Marijampolės „Sūduvos“ ekipa šiandien čia sužaidė trečiąsias draugiškas rungtynes. Marijampoliečiams rezultatu 1-3 teko pripažinti Stokholmo „Brommapojkarna“ klubo pranašumą.

 

Fksuduva.lt apie stovyklą Kipre ir sužaistus draugiškus mačus pasikalbėjo su Lietuvos nacionalinės  rinktinės ir Marijampolės „Sūduvos“ saugu Karoliu Chveduku.

 

 

 

Karoli, Kipre praleidote jau 10 dienų. Kaip vertini šį laiką?

Vertinu teigiamai. Čia jau beveik dvi savaites dirbame, kaip sakoma, „juodą darbą“, bet jis reikalingas, kad sėkmingai žaistume sezono metu.

 

Sužaidėte tris draugiškas rungtynes. Trumpai apibūdink, kaip jos klostėsi?

Pačias pirmas varžybas su „Enisey“ klubu įvertinčiau neblogai. Buvo gerų epizodų, kai sėkmingai „išeidavome“ į atakas, nors turime dar labai daug kur tobulėti. Antrose rungtynėse Serbijos futbolininkai daugiau kontroliavo kamuolį, o mums nesisekė įmušti įvarčių, nors turėjome daugybę progų. Vis dėlto sakyčiau, kad šios rungtynės nebuvo pralaimėtos, nors, aišku, rezultata rodo ką kita. O šios dienos rungtynėse su „Brommapojkarna“ klubu pasijautė lygis, kur yra švedai ir kur esame mes.

 

 

 

IMG_1210 (1280x853)Taigi geriausią įspūdį iš šių trijų komandų paliko švedai?

Kol kas taip, „Brommapojkarna“ klubas paliko geriausią įspūdį.

 

Tavo nuomone, ar naudinga žaisti su aukštesnio lygio komandomis?

Kas be ko. Susitikdamas su aukštesnio lygio varžovu save pasitikrinti gali kiekvienas žaidėjas. Turime atlaikyti šį pasiruošimo laikotarpį, kad būtų lengviau žaisti sezono metu.

 

Laukia paskutinis mačas su Kijevo „Dinamo“ U-21 komanda. Kokios mintys prieš rungtynes su tokiu garsiu klubu?

Pavadinimas labai garsus. Žinome, kad žaisime ne su pagrindine „Dinamo“ komanda, tačiau nemanau, kad tokio klubas jaunimas kažkuo labai nusileidžia pirmajai komandai, nes ji ruošia pamainą pagrindinei ekipai. Taigi manau, kad šis varžovas bus tikrai kietas riešutėlis.

 

Ko, tavo nuomone, komandos žaidime šiuo metu trūksta labiausiai?

Šiuo metu daug dirbame fiziškai. Manau, kad artėjant sezono pradžiai labiau ištobulinsime komandinį žaidimą, taktiką, t.y. viską, kas futbole atliekama su kamuoliu. Manau, kad sezono metu viskas klostysis gerai. Šįmet turime geresnes sąlygas, nes išvykome į stovyklą užsienyje, tad belieka tik sunkiai dirbti.

 

Kaip vertini savo sportinę formą, žaidimą rungtynių metu?

Manau, kad įvertinti savo žaidimą galėsiu sezono metu.

 

Kokius asmeninius ir komandinius lūkesčius turi 2014 – ųjų metų sezonui?

Noriu, kad šis sezonas būtų geriausias tiek „Sūduvai“, tiek man asmeniškai.