Išsamiau

Utenis

1

Sūduva

2
TOPsport A lyga 2017-10-25 @ 14.00 „Utenio" stadionas

Marijampolės „Sūduva“ ne be vargo iškovojo 10-ąją iš eilės pergalę A lygoje. V rato starte komanda Utenoje tik po Vaido Slavicko, įsukusio kamuolį į vartus nuo kampinio gairelės, įvarčio įveikė vietos „Utenį“ 2:1 (1:1).

Naujieji čempionato lyderiai padidino atotrūkį nuo rytoj žaisiančio Vilniaus „Žalgirio“ iki 4 taškų.

Rungtynes Marijampolės futbolininkai pradėjo idealiai – jau 5-ąją minutę išsiveržė į priekį, kai dar vieną įvartį čempionate gražiu smūgiu į vartų kampą pelnė Karolis Laukžemis.

„Sūduva“ pasižymėjo kurį laiką žaisdama mažumoje, nes po susidūrimo su varžovų vartininku pagalba buvo suteikiama puolėjui Josipui Tadičiui. Deja, netrukus svečių medikai nusprendė, kad kroatas tęsti dvikovos negalės, todėl į aikštę nuo suolo pakilo Robertas Vėževičius.

Marijampoliečiai turėjo puikią galimybę padvigubinti persvarą 19 minutę, kai, perėmę kamuolį uteniškių aikštės pusėje, surengė greitą ataką. Andro Švrljuga baudos aikštelėje surado visiškai laisvą Ovidijų Verbicką, bet saugui smūgis nepavyko – pataikyta tiesiai į vartininką Luką Paukštę.

Kėlinio viduryje po standartinės situacijos prie „Utenio“ vartų šeimininkai surengė žaibišką išpuolį, kurio metu trys uteniškiai atsidūrė prieš vieną svečių gynėją, ir Carlosui Carrasco beliko nuginkluoti Ivaną Kardumą.

Įvartis išmušė „Sūduvos“ ekipą iš vėžių. Naują pavojų prie varžovų vartų pavyko sukurti tik antrojo kėlinio pradžioje, kai greitos atakos metu į baudos aikštelę įsiveržęs K. Laukžemis suklaidino gynėją ir leido smūgiuoti atskubėjusiam A. Švrljugai. Kroatui smūgis ne itin pavyko, bet buvo uždirbtas kampinis.

Jo metu ir krito antrasis įvartis, kurį tiesiai nuo kampinio gairelės įmušė V. Slavickas.

Vėl išsiveržusi į priekį „Sūduva“ ėmė dominuoti ir kurti progas. Sužaidus valandą, K. Laukžemio smūgį galva ne be vargo atrėmė šeimininkų vartininkas, netrukus standartinės situacijos metu Povilas Leimonas negalėjo patikėti, kad iš kelių metrų atstumu mušė aukštai virš vartų.

Netrukus R. Vėževičius, prasiveržęs pro keletą varžovų, sukūrė dar vieną progą K. Laukžemiui, bet jo smūgis į artimą vartų kampą buvo netikslus. Po to, išvengęs nuošalės, vienas prieš vartininką atsidūrė pats R. Vėževičius, tačiau įmušti nepavyko ir jam – L. Paukštė sugebėjo liesti kamuolį.

Nusimušusio taikiklio neatstatė ir O. Verbickas. Kartą jis mušė virš vartų po dar vieno A. Švrljugos perdavimo, o vėliau šovė pro šalį iš baudos aikštelės prieigų.

Jau per arbitro pridėtą laiką nubausti progomis nepasinaudojusius svečius galėjo Johnas Hernandezas, sūduviškiams prasižengus šalia savo vartų. Tačiau ne vieną įvartį taip įmušusio kolumbiečio baudos smūgis praskriejo greta skersinio.

Padėti tašką rungtynėse stengėsi į baudos aikštelę įsiveržęs O. Verbickas, bet jo aštrus reidas ir pusiau smūgis, pusiau perdavimas nei buvo tikslus, nei surado adresatų.

Vis dėlto netrukus nuaidėjo rungtynių teisėjo švilpukas, paskelbęs 10-ąją „Sūduvos“ pergalę iš eilės.

Utenis 1 - 2 Sūduva

  • Trečiadienis 25 spalio 2017 @ 14.00
  • TOPsport A lyga 
  • „Utenio" stadionas
  • Attendance: 92
  • Referee: Manfredas Lukjančukas
Įvarčiai REZ.P.
12 4 Radanfah Bakr
13 17 Giedrius Matulevičius Geltona kortelė Paulius Janušauskas
14 20 Choco
15 28 Martynas Matuzas
16 32 Robertas Vėževičius Geltona kortelė Josip Tadič
17 66 Sergio Semedo
18 94 Rigino Cicilia Karolis Laukžemis
5
Sužaista
4
Laimėta
0
Lygiosios
1
Pralaimėta

Praėjusios rungtynės

25 Spa 17 14.00 TOPsport A lyga Utenis v Sūduva 1 - 2
28 Rgs 17 18.00 TOPsport A lyga Sūduva v Utenis 2 - 0
23 Lie 17 18.00 TOPsport A lyga Utenis v Sūduva 1 - 0
11 Geg 17 18.00 TOPsport A lyga Sūduva v Utenis 2 - 1
09 Bal 17 13.00 TOPsport A lyga Utenis v Sūduva 2 - 4

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/fksuduva/domains/fksuduva.lt/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 918