Išsamiau

Sūduva

3

Babite

1
Kontrolinės 2017-02-09 @ 18.00

Parašyta 2017.02.09

„Arvi“ futbolo arenos maniežas

Marijampolės „Sūduva“ 3-1 Babitės „Babite“

37’ [1-0] R. Vėževičius

42’ [2-0] K. Laukžemis (11 m.)

61‘ [2-1]

76’ [3-1] D. Antanavičius

 

 

Startinė Marijampolės ekipos sudėtis: I. Kardum, V. Slavickas, E. Veliulis (46’ D. Šešplaukis), O. Verbickas, K. Laukžemis (57’ peržiūroje dalyvaujantis gynėjas), D. Galkevičius (64’ D. Antanavičius), M. Činikas, G. Matulevičius (46’ P. Leimonas), R. Vėževičius (85’ M. Altiparmakovski), A. Jankauskas, peržiūroje dalyvaujantis gynėjas.

 

Artėjančiam A lygos sezonui besiruošianti „Sūduva“ šiandien sužaidė penktąsias draugiškas rungtynes. Marijampoliečiai namuose „Žiemos taurės“ rungtynėse 3:1 įveikė Babitės „Babite“ ekipą iš Latvijos. Įvarčius „sūduviečiams pelnė Robertas Vėževičius, Karolis Laukžemis bei Domantas Antanavičius.

 

4 minutę Robertas Vėževičius aikštės viduryje apžaidęs vieną iš varžovų gynėjų surado į laisvą plotą kertantį Karolį Laukžemį, kuris iš dėkingos pozicijos maždaug iš 11 metrų atstumo smūgiavo į vartų plotą, tačiau „Babite“ vartininkas kamuolį atmušė.

 

Vos po minutės „Sūduvos“ ekipoje nutiko nesėkmė. Po susidūrimo su varžovu traumą patyrė gynėjas Marius Činikas. Su komandos medikų pagalba aikštę palikęs futbolininkas buvo priverstinai pakeistas, vietoje jo aikštėje pasirodė A. Švrljuga.

 

11 minutę greitą ataką surezgė aikštės šeimininkai. Perdavimą gavęs K. Laukžemis dešiniuoju kraštu prasiveržė iki baudos aikštelės prieigų ir pastebėjo ties 16 metrų linija kertantį O. Verbicką, puolėjas perdavė jam kamuolį, o O. Verbicko vienu lietimu smūgiuotą kamuolį atmušė gynėjas.

 

Įpusėjus pirmajam kėliniui dar kartą savo aktyviais veiksmais pasižymėjo puolėjas Karolis Laukžemis. „Sūduvietis“ buvęs baudos aikštelėje sulaukė komandos draugo perdavimo iš smūgiavo į vartus, tačiau šį kartą varžovus išgelbėjo vartų virpstas.

 

Vėliau savo šansą turėjo „Sūduvos“ saugas E. Veliulis. D. Galkevičius aikštės viduryje perėmė kamuolį ir pradėjo greitą ataką. Su kamuoliu perbėgęs per pusę aikštės D. Galkevičius precizišku perdavimu išleido E. Veliulį vieną prieš varžovų vartininką, tačiau „sūduviečio“ smūgį atmušė vartų sargas.

 

Jau kitos atakos metu E. Veliulis pamėgino iš toli, tačiau kamuolys prasirito greta apatinio vartų kampo, o kiek vėliau po perdavimo iš krašto vienas prieš vartininką likes K. Laukžemis iš netolimo atstumo pataikė į „Babite“ vartininką.

 

33 minutę dar vieną puikų perdavimą į laisvą plotą kertančiam komandos draugui atliko D. Galkevičius. Pastarasis baudos aikštelės prieigose pastebėjo į baudos aikštelę kertantį E. Veliulį, o „Sūduvos“ saugo smūgį į tolimąjį vartų kampą atmušė patikimai žaidęs vartininkas.

 

Prabėgus kelioms minutėms „sūduviečiams“ pavyko išsiveržti į priekį. Po tolimo perdavimo iki pabaigos sužaidė R. Vėževičius, kuris galva „prasimetė“ kamuolį pro vartus palikusį vartininką ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

 

41 minutę į „Babite“ baudos aikštelę įsiveržusį G. Matulevičių neleistinai sustabdė varžovų gynėjas. Teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo K. Laukžemis.

 

Antrojo kėlinio pradžioje „Sūduvos“ futbolininkai nemažino apsukų ir toliau spaudė varžovus. Vos prasidėjus antrajai mačo pusei gražios kombinacijos metu D. Galkevičius į kairįjį kraštą varžovų baudos aikštelės prieigose „išleido“ V. Slavicką, o šis kaire koja atliko aštrų žemą perdavimą vartininko aikštelės prieigose, tačiau niekas iš dviejų „Sūduvos“ atakuojančių žaidėjų kamuolio nepasiekė.

 

61 minutę „Babite“ futbolininkai sugebėjo sušvelninti rezultatą. Po perdavimo iš dešiniojo krašto labai tiksliu smūgiu galva į tolimąjį vartų kampą rezultatą sušvelnino „Babite“ puolėjas.

 

Vos po minutės „Babite“ liko žaisti mažumoje. Po šiurkščios pražangos prieš A. Švrljugą antrąją geltoną kortelę prieš save išvydo vienas iš varžovų futbolininkų.

 

72 minutę puikios progos išlyginti rezultatą neišnaudojo „Babite“ futbolininkai. Varžovų komandos puolėjas išbėgęs vienas prieš I. Kardumą buvo netikslus ir iš patogios padėties smūgiavo greta vartų.

 

76 minutę įvartį pridėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Domantas Antanavičius. Po perdavimo iš dešiniojo krašto kamuolys „Babite“ vartininko aikštelėje po rikošeto pakilo aukštai, o aukščiau už varžovus iššokęs D. Antanavičius galva pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

Sūduva 3 - 1 Babite

  • Ketvirtadienis 9 vasario 2017 @ 18.00
  • Kontrolinės 
1
Sužaista
1
Laimėta
0
Lygiosios
0
Pralaimėta

Praėjusios rungtynės

09 Vas 17 18.00 Kontrolinės Sūduva v Babite 3 - 1

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/fksuduva/domains/fksuduva.lt/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 918