„Sūduvos“ triumfas pažymėtas simboliniu V. Slavicko sugrįžimu

„Sūduvos“ triumfas pažymėtas simboliniu V. Slavicko sugrįžimu

Marijampolės „Sūduva“ per Lietuvos futbolo A lygos 31-ojo turo rungtynes namie 4:1 (1:1) įveikė „Kauno Žalgirį“ ir iškovojo 16-ąją pergalę iš eilės. Po šio mačo „Sūduvai“ trečius metus iš eilės buvo įteikta Lietuvos čempionų taurė.

Dvikova „Arvi“ arenoje prasidėjo gana netikėtai: jau 5-ąją minutę po Danielio Romanovskio perdavimo į akistatą su Ivanu Kardumu išvestas Karolis Šilkaitis tiksliai smūgiavo pažeme.

Tai buvo pirmasis saugo įvartis A lygoje nuo 2016 metų, be to, „Kauno Žalgiris“ nutraukė ketverių „sausų“ rungtynių su „Sūduva“ seriją.

Vis tik ilgai svečiai pranašumu nesidžiaugė, jau 15-ąją minutę krito išlyginamasis įvartis. Į ataką nuskubėjęs Semiras Kerla atliko perdavimą Mihretui Topčagičiui, kuris baudos aikštelėje aplenkė varžovus bei tiksliai mušė galva. Tai buvo 19-asis austro įvartis šiame A lygos sezone.

Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą M. Topčagičius buvo arti dublio – galva muštas kamuolys skriejo greta virpsto.

Antrojo kėlinio pradžioje abi vienuolikės apsikeitė pavojingais išpuoliais, kai buvo sudrebinta vartų konstrukcija ir kurį laiką žaidė apylygiai.

Vis dėlto 69 minutę „Sūduva“ išsiveržė į priekį, kai antrąjį įvartį pelnė M. Topčagičius.

Galutinius taškus šeimininkai sudėjo 84-ąją minutę ir 86-ąją minutėmis, kai įvarčius greitų kontratakų metu pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Eligijus Jankauskas bei Aleksandras Živanovičius.

Paskutinėmis akimirkomis stadione susirinkusių sirgalių laukė maloni staigmena, sukėlusi didžiulę bangą ovacijų – į aikštę žengė po sunkios traumos baigiantis atsigauti Vaidas Slavickas.