Būsimas varžovas: VMFD „Žalgiris”

Būsimas varžovas: VMFD „Žalgiris”

VMFD_Zalgiris_new

Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubas po dviejų iš eilės rungtynių išvykoje grįžta į savo namų stadioną – „Arvi“ futbolo areną. Marijampoliečiai namuose išmėgins jėgas su vienvaldžiais „Smscredit.lt“ A lygos lyderiais Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkais.

 

Praėjusiame ture tiek „Sūduva“, tiek „Žalgiris“ iškovojo pergales išvykose. Marijampoliečiai Gargžduose rezultatu 3:1 palaužė „Bangą“. Po Maximiliano Ugge, Tomo Radzinevičiaus ir Mohamad Kdouh įvarčių „Sūduva“ pirmavo 3:0, bet antrojo kėlinio viduryje varžovams rezultatą pavyko sušvelninti. Tuo tarpu „žalgiriečiai“ Šiauliuose atsilikinėdami rezultatu 1:0 sugebėjo atsitiesti ir iškovoti pergalę rezultatu 1:2.

 

Komandų padėtys turnyrinėje lentelėje skirtingos. „Žalgiris“ yra vienvaldis čempionato lyderis, antroje vietoje esančius „Trakus“ lenkia 14 taškų. „Sūduvos“ situacija kiek prastesnė. Marijampoliečiai šiuo metu įsikūrę ketvirtoje turnyrinės lentelės pozicijoje. „Sūduviečius“ ir trečioje vietoje esančius „Kruojos“ futbolininkus skiria 7 taškai, o penktoje vietoje esantis „Atlantas“  persekioja „Sūduvą“, nuo kurios atsilieka 2 taškais.

 

Susitikimas tarp „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ bus jau ketvirtas šiame sezone. Pirmojo turo rungtynės Vilniuje marijampoliečiams baigėsi skaudžiu pralaimėjimu. Nors „Sūduvą“ į priekį išvedė Valentin Baranovskij, tačiau poto sekė aštuoni „Žalgirio“ įvarčiai ir rungtynės pasibaigė rezultatu 8:1. Antrojo turo susitikimas Marijampolėje taip pat nesėkmingai susiklostė „Sūduvos“ futbolininkams. Jau 12 minutę raudoną kortelę prieš save išvydo marijampoliečių gynėjas Tomas Snapkauskas. „Sūduvai“ likus dešimtyje nepavyko atsilaikyti prieš galingai žaidusį „Žalgirį“, vilniečiai laimėjo rezultatu 0:3. Trečiojo turo rungtynės vėl vyko Vilniuje. Šį kartą rungtynės baigėsi be įvarčių ir „Sūduva“ iškovojo vieną tašką. Verta paminėti, kad „Sūduva“ buvo vienintelė komanda trečiame rate, kuriai pavyko atimti taškus iš „Žalgirio“.

 

„Sūduvos“ gretose rungtynėse su „Žalgiriu“ nebus Karolio Chveduko, kuris rungtynės prieš „Klaipėdos Granitą“ gavo raudoną kortelę ir buvo nubaustas dviejų rungtynių diskvalifikacija.

 

Rungtynės tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ vyks šį šeštadienį, 18 valandą, „Arvi“ futbolo arenoje. Kviečiame apsilankyti ir palaikyti savo miesto komandą!