Būsimas varžovas: Šiaulių „Šiauliai“

Būsimas varžovas: Šiaulių „Šiauliai“

logo

Marijampolės „Sūduva“ tęsia savo pasirodymą šių metų „Smscredit.lt“ A lygos čempionate. Marijampoliečiai ketvirtame A lygos rate kolkas nėra patyrę pralaimėjimo kartėlio, o šią seriją bandys pratęsti  Šiauliuose, kur 30-ojo turo rungtynėse susitiks su „Šiaulių“ ekipa.

 

Abiems klubams tai bus trečios rungtynės per vieną savaitę. „Sūduva“ praėjusį savaitgalį A lygos rungtynėse namuose iškovojo tašką prieš čempionato lyderį Vilniaus „Žalgirį“. Rungtynėse pirmieji į priekį išsiveržė vilniečiai, bet rezultatą išlyginti sugebėjo Tomas Radzinevičius. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:1. „Šiauliams“ praėjęs A lygos turas susiklostė nesėkmingai. Būsimi „Sūduvos“ varžovai išvykoje susitiko su Pakruojo „Kruojos“ ekipa ir patyrė skaudų pralaimėjimą rezultatu 4:1.

 

Tiek „Sūduva“, tiek „Šiauliai“ dar šios savaitės viduryje žaidė Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro aštunfinalyje. Abu klubai susitiko su žemesnės lygos komandomis. „Sūduviečiai“ sostinėje įveikė Vilniaus „MRU“ ekipą rezultatu 2:0. Įvarčius marijampoliečiams pelnė Maximiliano Ugge ir Mindaugas Grigaravičius. „Sūduva“ iškovojusi pergalę pateko į kitą LFF taurės etapą, tačiau „Šiauliai“ tik po 11 metrų baudinių serijos nusileido Kauno „Spyrio“ ekipai. Šių rungtynių pagrindinis laikas baigėsi lygiu rezultatu – 0:0. Per pratęsimą įvarčių taip pat nebuvo įmušta, tačiau prie 11 metrų žymos taikliau smūgiavo kauniečiai ir eliminavo „Šiaulius“ iš tolimesnės kovos dėl taurės.

 

Marijampoliečiai ir „Šiauliai“ šiame sezone jau buvo susitikę tris kartus. Visuose šio sezono susitikimuose „Sūduva“ iškovojo pergales. Sezono pradžioje Marijampolėje po Tomo Radzinevičiaus ir Vilmanto Bagdanavičiaus tikslių smūgių „Sūduva“ įveikė varžovus rezultatu 2:0. Antrojo turo rungtynėse, Šiauliuose, „sūduviečiai“ nugalėjo „Šiaulius“ trijų įvarčių persvara (rungtynės baigėsi rezultatu 1:4). Trečiojo rato susitikimas vėl vyko Marijampolėje. „Sūduva“ iškovojo pergalę tokiu pat rezultatu kaip ir pirmame rate – 2:0.

 

„Šiaulių“ ekipos gretose statistikos grafose labiausiai išsiskiria legionieriai iš Kroatijos. Puolėjas Niko Tokič šiame sezone jau 14 kartų nuginklavo varžovų vartininkus ir yra rezultatyviausias lygos žaidėjas. Kitas kroatas – saugas Stjepan Babič yra atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų ir pagal šį rodiklį yra antras visoje lygoje.

 

30-ojo turo „Smscredit.lt“ A lygos rungtynės tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Šiaulių „Šiaulių“ vyks spalio 4 dieną, šeštadienį, 16 valandą, Šiaulių savivaldybės stadione.

 

Kaip jau įprasta rungtynių video transliacijas galėsite sekti portaluose futbolo.tv ir alyga.lt.