„Sūduva“ pasirašė kontraktą su M.Činiku ( Interviu )

„Sūduva“ pasirašė kontraktą su M.Činiku ( Interviu )

Marius CinikasMarijampolės „Sūduvos“ klubas tęsia komandos komplektaciją artėjant 2014 metų sezonui. Naujausiu „Sūduvos“ nariu tapo 27 metų gynėjas Marius Činikas.

 

Savo karjerą Marius pradėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandoje, vėliau patraukė FBK „Kauno“ klubo dėmesį. Iš laikinosios sostinės M.Činikas išvyko 2010 metais. „Sūduvos“ naujokas pusmetį praleido Edinburgo „Hearts“ klube, žaidė Minsko klubuose, sezoną praleido Liepojos „Metalurgs“ ( Latvija ) komandoje, o 2013 metų sezone žaidė Estijos Silamejės „Kalev“ komandoje.

 

Į Marijampolę atvykęs M.Činikas džiaugėsi grįžimu rungtyniauti į gimtąją šalį ir teigė čia sieksiantis aukštų tikslų.

 

Sveikas atvykęs, Mariau! Kaip jautiesi prisijungęs prie „Sūduvos“?

Jaučiuosi puikiai, komanda mane priėmė gerai. Belieka siekti gerų rezultatų.

 

Karjerą pradėjai Kėdainiuose, vėliau persikėlei į „Kauną“, o nuo 2010 metų rungtyniavai užsienyje.

Taip, iš Lietuvos išvykau žaisti į Škotiją, kur praleidau pusę metų. Vėliau keliai pasuko į Baltarusiją, iš ten važiavau žaisti į Latviją, dar kartą sugrįžau į Baltarusiją, o paskutinį sezoną praleidau Estijoje.

 

Kokie žaidimo svetur pliusai ir minusai?

Užsienyje geriau rungtyniauti dėl finansinės pusės. Dabar jau norisi daugiau pabūti namuose. Taigi užsienio minusas – toli esantys namai.

 

Ar žaisdamas užsienio klubuose atidžiai sekei įvykius Lietuvoje?

Taip, sekiau atidžiai. Dabar galime stebėti rungtynes internetu, todėl domėjausi, kaip sekasi Lietuvoje žaidžiantiems mano draugams.

 

Kokį įspūdį paliko praėjusio sezono „Sūduvos“ komanda?

Neblogą. Tai jauna komanda, kuri šįmet dar labiau atjaunėjo, bet praėjusio sezono pabaiga parodė, kad komandos potencialas yra didelis.

 

Jaunoje „Sūduvos“ komandoje būsi tarp vyresnių komandos žaidėjų. Ar esi pasirengęs būti geru pavyzdžiu komandos jaunimui?

Taip, tikrai pasistengsiu. Futbolo metai bėga greitai. Atrodo visai neseniai su treneriu D.Gvildžiu treniravomės „Kauno“ komandoje, o dabar jis jau vyriausiasis treneris. Man pačiam jau 27 metai, savo patirtimi, branda stengsiuosi padėti jauniems komandos žaidėjams.

 

Tave į „Sūduvos“ gretas pasikvietė iš anksčiau pažįstamas treneris D.Gvildys?

Taip, treneris mane žinojo ir pasikvietė atvykti.

 

Su kokiais siekiais atvyksti į Marijampolę?

Kaip minėjau, „Sūduva“ yra jauna ir ambicinga komanda. Stengsiuosi, kad kitas sezonas būtų geresnis ir man asmeniškai, ir „Sūduvos“ komandai. Kaip ir kievienais metais, norėčiau kovoti tik dėl aukščiausių vietų. Tikrai matau, kad komanda turi potencialo ir turi visas galimybes kovoti bent jau dėl prizinių vietų. Taip pat žaisdamas Lietuvoje norėčiau atkreipti į save Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerių dėmesį.

 

Kaip klostėsi 2013 – ųjų metų sezonas Estijoje?

Pernai Estijoje sužaidžiau 35 rungtynes, praleidau tik vienas mačą, nes nepatyriau traumų, nesurinkau daug geltonų kortelių. Turėjau didelį trenerio pasitikėjimą, žaidžiau dešiniu gynėju, pavyko atlikti nemažai rezultatyvių perdavimų.  Komanda užėmė trečiąją vietą čempionate, todėl esu patenkintas praėjusiu sezonu.

 

Gali žaisti ne vienoje pozicijoje, kokioje aikštės vietoje pats jautiesi geriausiai?

Man patinka žaisti dešiniu gynėju, esant galimybei iš aikštės gilumos mėgstu prisijungti prie komandos atakų. Esu žaidęs ir dešiniu saugu, todėl sakyčiau, kad mano stiprioji pusė yra žaidimas kraštuose.

 

 

Žaidei pirmosiose „Sūduvos“ draugiškose rungtynėse. Ką gali pasakyti apie komandos žaidimą ir savo asmeninį pasirodymą?

Tai buvo pirmos varžybos, esu tikras, kad artėjant sezonui tik gerinsime komandos žaidimą. Po naujų metų neatostogavau, palaikiau sportinę formą, todėl fiziškai jaučiuosi neblogai. Žinoma, turiu pratintis prie komandos ir stengtis žaisti kuo geriau.