Du greitus įvarčius praleidusi „Sūduva“ neatsilaikė prieš čempionus

Du greitus įvarčius praleidusi „Sūduva“ neatsilaikė prieš čempionus

„Arvi“ futbolo arena

Rungtynių teisėjas – Gediminas Mažeika

Marijampolės „Sūduva“ 1–3 Vilniaus „Žalgiris“

4′ [0-1] D. Šernas

17′ [0-2] D. Šernas

30′ [1-2] E. Veliulis

76′ [1-3] D. Šernas

 

Startinės komandų sudėtys:

 

„Sūduva“: D. Bartukus, M. Živkovič, M. Ugge, I. Tsyvilka, V. Slavickas, N. Jamak (90’ D. Antanavičius), M. Šoblinskas, A. Kecap (70’ A. Vaskela), E. Veliulis, K. Chvedukas  (62’ V. Baranovskij), T. Radzinevičius.

 

„Žalgiris“: A. Vitkauskas, G. Freidgeimas, A. Jankauskas, Y. Kendysh, E. Vaitkūnas, A. Švrljuga, D. Slijngard (65’ T. Eliošius), V. Lukša (80’ J. Lasickas), D. Šernas, Elivelto (77’ D. Romanovskij), M. Kuklys.

 

Gausiai žiūrovų palaikoma „Sūduva“ paskutiniosiose sezono rungtynėse namuose jau mačo pradžioje patyrė šaltą dušą – 4-ąją susitikimo minutę precizišką perdavimą iš dešiniojo krašto atliko „Žalgirio“ saugas Vytautas Lukša, o perdavimą „uždarė“ laiku į baudos aikštelę įkirtęs Darvydas Šernas.

 

8 minutę Marijampolės ekipos pozicinė ataka sukėlė pavojų „žalgiriečių“ baudos aikštelėje. Po keleto tikslių perdavimų aikštės viduryje kamuolys atiteko Admiruo Kecapui, kuris pastebėjo T. Radzinevičių ir atliko perdavimą į plotą, tačiau kamuolį sugavo laiku vartus palikęs varžovų vartininkas.

 

14 minutę pirmojo įvarčio autorius D. Šernas smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, tačiau šis smūgis didesnių sunkumų „Sūduvos“ vartų sargui D. Bartkui nesukėlė ir šis kamuolį sugavo. Vos po dviejų minučių „Žalgirio“ puolėjas pelnė savo antrąjį įvartį.

 

Po „žalgiriečių“ pakelto kampinio „Sūduvos“ futbolininkams nepavyko išmušti kamuolio, o sumaištimi vartininko aikštelės prieigose pasinaudojęs patyręs D. Šernas pelnė antrąjį savo bei komandos įvartį.

 

Kėlinio viduryje laimę iš toli pabandė „Sūduvos“ saugas Nerminas Jamakas, kuriam kamuolį perdavė nugara į vartus stovėjęs T. Radzinevičius, tačiau tolimas bosnio smūgis praskriejo greta apatinio vartų kampo.

 

30 minutę puikiu smūgiu iš toli vilniečių vartininką Arminą Vitkauską nuginklavo Ernestas Veliulis, kurio smūgis iš maždaug 18 metrų atstumo nepaliko vilčių svečių vartų sargui.

 

Jau po minutės marijampoliečiai turėjo puikią progą išlyginti rezultatą. Greitos atakos metu Nerminas Jamakas „įmetė“ kamuolį į plotą kertančiam T. Radzinevičiui, kuris įsiveržęs į baudos aikštelę skersavo kamuolį atbėgančiam Ernestui Veliuliui, tačiau šio smūgį iš arti kliudė vartininkas ir vėliau vartų virpstas.

 

Vangiai pradėjusi rungtynes „Sūduva“ įsibėgėjo antroje pirmojo kėlinio pusėje. „Sūduviečiai“ vis dažniau grasino „Žalgirio“ vartams, tačiau pirmame kėlinyje rezultato išlyginti nepavyko.

 

Kėlinio pabaigoje T. Radzinevičius baudos aikštelės prieigose sulaukė kamuolio, tačiau progą smūgiuoti turėjęs „Sūduvos“ atakų lyderis uždelsė ir varžovai pavojų likvidavo.

 

Po pirmojo kėlinio čempionai dėka dviejų D. Šerno įvarčių turėjo vieno įvarčio pranašumą.

 

51 minutę kamuolį iš varžovų perėmę ir greitą „Sūduvos“ ataką pradėjo Maximiliano Ugge, kuris su kamuoliu prasiveržė iki varžovų baudos aikštelės prieigų ir perdavė kamuolį Admirui Kecapui. Šis atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę, kurį nutraukė kamuolį už galinės linijos išmušęs Algis Jankauskas.

 

54 minutę Karolį Chveduką savo aikštės pusėje neleistinai sustabdė Georgas Freidgeimas, kuris buvo nubaustas geltona kortele. Atlikti baudos smūgio stojęs Marko Živkovičius smūgiavo virš vartų.

 

71 minutę iš toli smūgiavo ir „Žalgirio“ saugas V. Lukša, šio smūgis kliudė Marijampolės ekipos žaidėją I. Tsyvilka, kamuolys pakeitė skriejimo kryptį, tačiau D. Bartkus sugebėjo sugauti nepatogiai atšokusį kamuolį.

 

Po kelių minučių pavojingu išpuoliu atsakė „Sūduva“. N. Jamakas kartu su A. Vaskela sužaidė gražią kombinaciją, po kurios pastarasis Marijampolės ekipos žaidėjas iš aštraus kampo, tačiau artimo atstumo stipriai smūgiavo į vartų plotą, o svečius iš Vilniaus išgelbėjo laiku koją kyštelėjęs gynėjas.

 

76 minutę D. Šernas pelnė hetriką. Po kampo „žalgiriečio“ galva smūgiuotas kamuolys lėkė tiesiai į apatinį vartų kamputį ir padidino rezultatą iki 3:1 „Žalgirio“ naudai.

 

Pelnę trečiąjį įvartį „žalgiriečiai“ perėmė rungtynių kontrolę ir dar kelis kartus pavojingai smūgiavo į „Sūduvos“ vartus. Tačiau komandą gelbėjo vartininkas arba varžovų smūgiai nelėkė į vartų plotą.

 

Mačo pabaigoje rezultatą sušvelninti galėjo N. Jamakas, kuris sužaidė sienelę su T. Radzinevičiumi, tačiau bosnio smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto.

 

Jau kitos atakos metu T. Radzinevičius perėmė kamuolį iš varžovų gynėjų, įsiveržęs į baudos aikštelę „paguldė“ varžovų gynėją, vėliau ir vartininką, tačiau puolėjo smūgiuotą kamuolį kliudė gynėjas ir šis neįskriejo į vartus.

 

Marijampolės „Sūduva“ praleidusi du greitus įvarčius nesugebėjo atsilaikyti prieš čempionus. Bronzos medalių likimas paaiškės kitą šeštadienį Klaipėdoje, kur tarpusavyje susikaus dėl trečios vietos kovojančios „Sūduvos“ ir „Atlanto“ ekipos.