Paskutiniosiose rungtynėse namuose „Sūduvą“ egzaminuos čempionai

Paskutiniosiose rungtynėse namuose „Sūduvą“ egzaminuos čempionai

IMG_9902

 

Iki „Smscredit.lt A lygos“ sezono pabaigos liko vos du turai ir nežinomųjų galutinėje čempionato lentelėje lieka vis mažiau. Daugiausiai intrigos kelia kova dėl trečiosios vietos bei bronzos medalių, dėl kurių varžosi „Sūduva“ ir Klaipėdos „Atlantas“.

 

Kol kas geresnėje situacijoje yra marijampoliečiai, kurie uostamiesčio ekipą lenkia trimis taškais bei turi tarpusavio rungtynių santykio pranašumą.

 

Artėjantį sekmadienį Marijampolės futbolo gerbėjai paskutinį kartą šiame sezone išvys „Sūduvą“ rungtyniaujančią namuose. Dėl apdovanojimų kovojantys „sūduviečiai“ „Arvi“ futbolo arenoje priims lygos čempionų titulą užsitikrinusius Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkus.

 

Vilniečiams šios rungtynės didelės įtakos neturės, „žalgiriečiai“ jau prieš du „Smscredit.lt A lygos“ turus užsitikrino trečiąjį iš eilės lygos čempionų titulą.

 

Tuo tarpu „Sūduvai“ sekmadienio dvikova bus ganėtinai svarbi – pergalės atveju Marijampolės ekipa užsitikrintų trečiąją vietą šių metų čempionate.

 

„Sūduvai“ 2015 metų „Smscredit.lt A lygoje“  Vilniaus „Žalgiris“ kol kas buvo neįveikiamas, visas tris tarpusavio akistatas laimėjo vilniečiai.

 

Pirmojoje šių komandų akistatoje Vilniuje „Žalgiris“ jau pirmame kėlinyje du kartus pasiuntė kamuolį į marijampoliečių vartus, o antroje rungtynių pusėje „Sūduvai“ atsitiesti nepavyko ir sostinės ekipa šventė pergalę rezultatu 2:0.

 

Antrojo rato rungtynėse Marijampolėje intrigos buvo gerokai daugiau. Nors po Jorge Chula įvarčio mačo pradžioje vilniečiai pirmavo, tačiau antrojo kėlinio viduryje rezultatą išlygino tiksliai galva smūgiavęs Marius Šoblinskas. Vis dėlto mačo pabaigoje rezultatą persvėrė įvartį pelnęs Semiras Kerla, kurio tikslus smūgis lėmė dramatišką „Žalgirio“ pergalę.

 

Trečiojo rato rungtynėse „Žalgiriui“ ir vėl pavyko įmušti greitą įvartį, kuris išbalansavo „Sūduvos“ futbolininkus, o vėliau sekė dar du įvarčiai į marijampoliečių vartus. Tuomet „Žalgiris“ įrodė savo pranašumą ir iškovojo pergalę 3:0.

 

Sekmadienio dvikovoje neišvysime rezultatyviausio „Žalgirio“ žaidėjo Lino Pilibaičio, kuriam dėl kelio traumos šis sezonas jau baigtas. L. Pilibaitis čempionate 16 kartų nuginklavo varžovų vartininkus bei šešis kartus sėkmingai asistavo savo komandos draugams.

 

Likus dviems turams iki čempionato pabaigos „Žalgiris“ yra surinkęs 88 taškus ir yra nepavejamas kitoms lygos komandoms. Tuo tarpu „Sūduva“ su 67 taškais rikiuojasi trečioje turnyrinės lentelės vietoje ir tam, kad šią poziciją išsaugotų reikia pergalės prieš „Žalgirį“ arba rungtynėse Klaipėdoje nepralaimėti „Atlantui“, nes uostamiesčio ekipa trimis taškais atsilieka nuo „Sūduvos“.

 

35-ojo turo „Smscredit.lt A lygos“ rungtynės tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ vyks lapkričio 22 dieną, 18 valandą, „Arvi“ futbolo arenoje.