P. Grybauskas: „Laukia sunkios rungtynės“

P. Grybauskas: „Laukia sunkios rungtynės“

gryb

Marijampolės „Sūduva“ rytoj žais antrojo turo „Smscredit.lt A lygos“ rungtynes. Marijampoliečiai Kaune susitiks su A lygos debiutantais Kauno „Stumbro“ futbolininkais.

 

Praėjusią savaitę „Sūduvą“ papildęs vartininkas Paulius Grybauskas portalui fksuduva.lt papasakojo apie savo futbolininko karjerą bei rytdienos rungtynes.

 

Trisdešimtmetis vartų sargas pasakodamas apie futbolininko karjeros pradžią neslėpė, jog didžiausią įtaką pradėti žaisti futbolą padarė jo brolis.

„Mano vyresnis brolis lankė futbolą, tad sekiau brolio pėdomis. Teko užsiiminėti ir kitomis sporto šakomis, žaidžiau krepšinį, lankiau baseiną, bet futbolas buvo arčiausiai širdies. Futbolo treniruotes Vilniuje lankiau iki 18 metų amžiaus, buvau kviečiamas į Lietuvos jaunučių, jaunimo rinktines ir nuo to prasidėjo mano profesionali karjera.”

 

„Sūduvos“ naujokas atskleidė, kad ne visuomet buvo vartininkas. Vaikystėje futbolininkui teko žaisti ir kitose pozicijose.

„Kaip ir daugumoje vaikų komandų visi žaidėjai išbando save ne vienoje pozicijoje. Pradėjus lankyti futbolo užsiėmimus buvau aikštės žaidėjas, tik po kiek laiko išbandžiau save ir stojau į vartus. Patiko būti vartininku, todėl ir toliau žaidžiau šioje pozicijoje.“

 

P. Grybauskas ne kartą gynė Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vartus. Futbolininkas pripažino, jog atstovauti savo šalį pasiseka ne kiekvienam sportininkui.

„Jausmas yra geras. Žaisti savo šalies nacionalinėje rinktinėje yra kiekvieno futbolininko svajonė, todėl atstovauti savo šalį yra didelė garbė.“

 

Vartininkas paklaustas apie įsimintiniausias karjeros rungtynes ilgai nedvejojęs išskyrė UEFA Intertoto taurės rungtynes prieš Trabzono „Trabzonsport“ ekipą.

„Man rungtyniaujant Rumunijoje teko žaisti UEFA Intertoto taurėje prieš „Trabzonsport“ iš Turkijos. Varžovai buvo tikrai pajėgūs, tačiau mums pavyko juos įveikti ir patekti į UEFA taurės turnyrą. Šios rungtynės buvo vienos iš įsimintiniausių mano karjeroje.“

 

P. Grybauskas aštuonis metus praleido užsienyje. Vartų sargas rungtyniavo Rumunijoje, Azerbaidžane, Lenkijoje, Baltarusijoje ir Latvijoje.

„Futbolo lygio prasme išskirčiau Rumuniją, kurioje daug pajėgių klubų. Man asmeniškai labiausiai patiko Azerbaidžane „Neftchi“ klube. Gyvenau labiai gražiame Baku mieste, taip pat sekėsi tiek man asmeniškai, tiek komandai. Vieno sezono metu buvau išrinktas geriausiu čempionato vartininku. Taip pat patiko rungtyniauti Rygos „Skonto“ klube. Latvijoje buvome viena stipriausių ekipų, šioje šalyje taip pat buvau išrinktas geriausiu čempionato vartininku.“

 

Futbolininkas rungtyniauti į Lietuvą sugrįžo praėjusiais metais ir prisijungė prie A lygos klubo „Trakai“. Apsisprendimą sugrįžti į gimtinę nulėmė 2014 metais gimusi vartininko dukra.

„Pagrindinė sugrįžimo į Lietuvą priežastis buvo praėjusių metų pradžioje gimusi dukra. Norėjosi būti arčiau šeimos, draugų, todėl ir priėmiau tokį sprendimą bei sugrįžau į Lietuvą.“

 

P. Grybauskas „Sūduvos“ treniruotėse prakaitą lieja jau savaitę laiko. Žaidėjas neslėpė gerų įspūdžių bei gyrė komandos trenerių kolektyvą.

„Komanda mane maloniai nustebino. Prieš atvykdamas į Marijampolę nesitikėjau tokio gero kolektyvo, atmosferos komandoje. Nustebino ir trenerių štabas, nes per savo karjerą teko dirbti su mažai tokių profesionalių trenerių. Komandoje vyrauja disciplina, žaidėjai dirba sunkiai ir su dideliu noru. Treniruočių procesas įdomus, tad treniruotis šioje komandoje – vienas malonumas.“

 

„Sūduviečiai“ rytoj žais A lygos rungtynes Kaune. P. Grybauskas pasakojo, jog „Stumbras“ jam asmeniškai palieka neblogą įspūdį.

„Kauno „Stumbras“ yra jauna komanda, turinti kelis patyrusius futbolininkus. Matosi, kad komandoje surinktas geras kolektyvas. „Stumbras“ turi potencialo ir nori įrodyti, kad yra verti rungtyniauti aukščiausioje lygoje. Manau, kad rytoj laukia sunkios rungtynės prieš rimtą varžovą.“