M. Ugge: “Tikiuosi, kad ateinantis sezonas bus geras visomis prasmėmis”

M. Ugge: “Tikiuosi, kad ateinantis sezonas bus geras visomis prasmėmis”

28

Gynėjas Maximiliano Ugge Marijampolėje pasitinka jau trečiąjį „Smscredit.lt“ A lygos sezoną. Italas tapo svarbia „Sūduvos“ gynybos linijos dalimi ir pagrindinės sudėties žaidėju. Vidurio gynėjas „Sūduvoje“ rungtyniauja nuo 2013 metų ir nuo to laiko yra sužaidęs daugiau nei 50 rungtynių A lygoje.

 

M. Ugge sutiko portalui fksuduva.lt papasakoti apie karjeros pradžią, gyvenimą Marijampolėje ir laiką praleistą garsiajame Milano „Inter“ klube.

 

– Maximiliano, kaip prasidėjo tavo futbolininko karjera?

– Futbolą pradėjau žaisti sulaukęs ketverių. Kai pradėjau lankyti mokyklą mane kvietė į Bergamo „Atalanta“ jaunimo komandą, bet tada sulaukiau Milano „Inter“ skambučio. Kai esi jaunas ir tavimi susidomi tokia komanda kaip „Inter“ bei kviečia tave prisijungti ilgai nedvejoji.

 

– Milano „Inter“ akademijos dalimi tapai labai jaunas. Kaip gali apibūdinti laiką, kurį praleidai būtent šiame klube?

– „Internazionale“ akademijoje aš praleidau maždaug 11 metų. Šiame klube labai daug dėmesio skiriama jauniems futbolininkams, kuriems suteikiamos visos galimybės tobulėti. Akademijoje buvo dirbama ugdant visas jaunų žaidėjų savybes, pradedant fizine ištverme ir jėga, baigiant taktikos suvokimu. Kiekvienas futbolu besidomintis žmogus žino, kad „Inter“ yra vienas didžiausių pasaulio klubų, todėl ir man buvo gera patirtis būti šio klubo dalimi.

 

– Galbūt „Inter“ jaunimo akademijoje teko rungtyniauti su šiuo metu garsiais futbolininkais?

– Taip, rungtyniavau vienoje komandoje su Matia Destro, kuris šią žiemą prisijungė prie AC „Milan“ klubo, taip pat su Davidu Santonu (Milano „Inter“) ir Mario Balotelli („Liverpool“). Tikrai ne mažai futbolininkų, su kuriais man teko žaisti, šiuo metu rungtyniauja stipriausiose pasaulio lygose.

 

– 2008 metais debiutavai pagrindinėje Milano „Inter“ komandoje. Žaidei kartu su tokiais žaidėjais kaip Luisas Figo, Adriano, Patrickas Viera. Koks jausmas treniruotis ir žaisti su aukščiausios klasės žaidėjais?

– Pagrindinėje „Inter“ komandoje praleidau vieną savaitę ir sužaidžiau draugiškas rungtynes. Tuo metu komandą treniravo Roberto Mancinis ir jis pakvietė keletą jaunų žaidėjų prisijungti prie komandos vienai savaitei. Jausmas išties fantastiškas ir manau, kad kiekvieno jauno žaidėjo svajonė treniruotėse dirbti su tokiais futbolininkais kaip Adriano ar Luisas Figo.

 

– Kokį klubą ar futbolininką Maximiliano Ugge palaiko?

– Be jokios abejonės palaikau savo gimtojo miesto Bergamo „Atalanta“. Mano žaidėjo idealas buvo Paolo Maldinis, tačiau iš dabar rungtyniaujančių futbolininkų idealo išskirti negalėčiau.

 

– Esi vienas didžiausių tatuiruočių mėgėjų komandoje. Kiek pats turi tatuiruočių ir ar jos turi kokias nors reikšmes?

– Šiuo metu turiu septynias tatuiruotes ir jau galvoju apie aštuntą. Visos tatuiruotės kažką reiškia, dažniausiai su šeima susijusius dalykus. Aš esu toli nuo namų, tačiau žinau, kad šeima mane palaiko. Artimieji yra labai svarbūs man, todėl tai įamžinu tatuiruotėse.

 

– Kaip manai, kokie yra pagrindiniai lietuviško ir itališko futbolo skirtumai?

– Pagrindinis skirtumas yra taktika. Italijoje labai daug dėmesio skiriama šiam futbolo elementui, beveik kiekvienoje treniruotėje būna pratimų, kurie skirti taktikos gerinimui.

 

– Į Marijampolę atvykai prieš du metus. Kaip jautiesi šiame mieste?

– Marijampolė yra visai kitoks miestas, nei aš buvau gyvenęs. Gyvenau Bergame, taip pat Milane, kuris yra vienas didžiausių miestų pasaulyje, tad tik atvykus čia buvo sunkoka, tačiau dabar Marijampolėje jaučiuosi gerai.

 

– Ką dažniausiai veiki, kai turi laisvo laiko?

– Dažniausiai susitinku su komandos draugais. Komandoje visi žaidėjai draugiški, su visais sutariu gerai, bet daugiausiai laiko praleidžiu su Vilmantu Bagdanavičiumi ir Milošu Kovačevičiumi. Geriausių draugų nepasirinksi, tai tiesiog nutinka.

 

– Per du praleistus metus Lietuvoje galbūt išmokai keletą lietuviškų žodžių?

– Moku paprasčiausius žodžius, tokius kaip „laba diena“ ar „viso gero“. Kartais suprantu ką komandos draugai kalba tarpusavyje, tačiau jeigu jie kalba greitai, man suprasti – neįmanoma.

 

– „Sūduva“ neseniai sugrįžo iš treniruočių stovyklos Kipre. Kaip manai, ar stovykla buvo pasisekusi?

– Palyginus su praėjusiais metais stovykla buvo kiek kitokia. Pasikeitė komandos vyriausiasis treneris ir dar keletas dalykų komandos viduje. Manau, kad mūsų komanda pakeitė savo mentalitetą. Toks pokytis turėtų išeiti į naudą komandai.

 

– Rungtyniauji vidurio gynėjo pozicijoje. Prieš kuriuos A lygos žaidėjus tau asmeniškai yra sunkiausia gintis?

– Vieno žaidėjo išskirti negalėčiau. Esu aukštas ir tvirtai sudėtas gynėjas, todėl man asmeniškai sunkiausia gintis prieš mažesnius ir vikresnius varžovus, tačiau kai aš žaidžiu, nekreipiu dėmesio į varžovą ir stengiuosi atiduoti visas jėgas kovoje dėl kamuolio.

 

– Jau šį savaitgalį prasidės „Smscredit.lt“ A lygos čempionatas. Ko tikiesi iš 2015 metų čempionato?

– Tikiuosi, kad ateinantis sezonas bus daug geresnis už praėjusius du.

 

– Ką galėtum palinkėti „Sūduvos“ gerbėjams artėjančiam sezonui?

– Kai reikia ką nors palinkėti komandai ar sirgaliams, visada nori palinkėti visko ko geriausia. Tikiuosi, kad artėjantis sezonas bus geras visomis prasmėmis tiek komandai, tiek sirgaliams, kurie visada būna šalia.