Antrame kėlinyje palaužta Jonavos „Lietava“

Antrame kėlinyje palaužta Jonavos „Lietava“

Kėdainių miesto stadionas
Rungtynių teisėjas – Gediminas Mažeika
Jonavos „Lietava“ 0-3 Marijampolės „Sūduva“
56‘ [0-1] P. Kiselevskis
68‘ [0-2] P. Kiselevskis
77‘ [0-3] K. Chvedukas

 

Marijampoliečiai rungtynes pradėjo tokia sudėtimi: D. Bartkus, M. Živkovič, I. Tsyvilka, M. Ugge, M. Kovačevič, V. Šilėnas, V. Baranovskij, A. Vaskela, P. Kiselevskis, K. Chvedukas, E. Tamulevičius.

 

Rungtynės prasidėjo ramiai, aikštėje vyko žvalgyba. Marijampoliečiai nuo pat rungtynių pradžios diktavo rungtynių tempą, rengė pozicines atakas bei bandė išnaudoti varžovų klaidas greitos atakose.

 

Pirmą pavojingą progą prie Jonavos futbolininkų vartų sukūrė „Sūduvos“ saugas Povilas Kiselevskis. Marijampolietis pavojingai smūgiavo iš maždaug 20 metrų atstumo, tačiau „Lietavos“ vartininkas nukreipė kamuolį už galinės linijos.

 

Po kelių minučių pavojinga ataka atsakė ir „Lietavos“ futbolininkai. Greitoje atakoje vienas iš „Lietavos“ futbolininkų atsidūrė nedengiamas dešiniajame baudos aikštelės krašte, gavo puikų komandos draugo perdavimą, tačiau jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

 

Pirmojo kėlinio viduryje dar vieną progą pasižymėti turėjo „Sūduva“. Po gražaus komandos draugo perdavimo vienas prieš vartininką atsidūrė marijampoliečių krašto saugas Valentinas Baranovskis, bet „sūduviečio“ mėginimas perkelti kamuolį per „Lietavos“ vartininką buvo nesėkmingas.

 

38 rungtynių minutę pavojingai iš toli smūgiavo marijampolietis Karolis Chvedukas, tačiau ir šį kartą „Lietavos“ vartus apsaugojo vartininkas, kuris nukreipė kamuolį už galinės linijos.

 

Artėjant pirmajam kėliniui link pabaigos pavojus kilo prie „Sūduvos“ vartų. Vieno iš Jonavos futbolininkų atliktas baudos smūgis praskriejo greta marijampoliečių vartų skersinio.

 

Nors progų pasižymėti turėjo abi komandos, tačiau po pirmo kėlinio rezultatas išliko lygus – 0:0.

 

56 minutę įvartis krito į Jonavos „Lietavos“ vartus. Prie galinės linijos buvęs „sūduvietis“ kontroliavo kamuolį, į baudos aikštelę įkirto P. Kiselevskis, kuriam ir buvo perduotas kamuolys, o šis tiksliu smūgiu išvedė „Sūduvą“ į priekį.

 

59 minutę po Vaidoto Šilėno perdavimo iš krašto pavojingai galva smūgiavo V. Baranovskis, tačiau „Sūduvos“ saugo smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos numušė „Lietavos“ gynėjas.

 

63 minutę po V. Šilėno perdavimo Milošas Kovačevičius įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau serbo smūgiuotas kamuolys skriejo virš jonaviškių vartų.

 

Po poros minučių „Lietavos“ vartininkui dar kartą teko pademonstruoti savo meistriškumą. „Sūduvietis“ K. Chvedukas dar kartą pabandė laimę iš toli, tačiau ir šį kartą Jonavos klubo vartininkas kamuolį atmušė.

 

68 rungtynių minutę K. Chvedukas perėmė kamuolį iš nepatikimai sužaidusių „Lietavos“ gynėjų, įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavė kamuolį pirmojo įvarčio autoriui P. Kiselevskiui, kuris pelnė antrąjį savo ir komandos įvartį.

 

K. Chvedukas sužaidęs nesavanaudiškai ir atlikęs rezultatyvų perdavimą sugebėjo ir pats įsirašyti įvartį į savo sąskaitą. 77 minutę po Audriaus Broko perdavimo K. Chvedukas iš maždaug 10 metrų atstumo smūgiavo tiksliai ir įtvirtino komandos pergalę.

 

Marijampoliečiai antrame kėlinyje palaužė Jonavos „Lietavos“ futbolininkų pasipriešinimą ir iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 3:0.