„Sūduva” pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui

„Sūduva” pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui

 

Prabėgus kiek daugiau nei mėnesiui po 2014 metų „Smscredit.lt” A lygos čempionato pabaigos Marijampolės „Sūduva” pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui. Pasiruošimas sezonui truks beveik du mėnesius, o A lygos čempionato pradžia numatoma vasario mėnesio pabaigoje.

 

Pirmoje marijampoliečių treniruotėje dalyvavo 22 futbolininkai. Keturi vartininkai: Džiugas Bartkus, Justinas Popiera, Remigijus Mikalainis ir į peržiūrą atvykęs Kornelijus Timofejevas. Praėjusiame sezone komandoje žaidę gynėjai: Darius Isoda, Ilya Tsyvilko, Maximiliano Ugge, Miloš Kovačevič ir Vilmantas Bagdanavičius. Prie pernai komandą atstovavusių saugų Armino Vaskelos, Audriaus Broko, Carlos Martinez, Edvino Puzaros, Karolio Chveduko, Mariaus Šoblinsko, Mindaugo Grigaravičiaus, Povilo Kiselevskio ir Valentin Baranovskij prisijungė peržiūroje dalyvaujantis buvęs Vilniaus „Žalgirio” saugas Vaidotas Šilėnas, kuris taip pat sėkmingai gali rungtyniauti gynėjo pozicijoje. Puolimo grandyje taip pat yra pasikeitimų. Į peržiūrą atvyko praėjusiame sezone „Ekrano” garbę gynęs Edvardas Tamulevičius, kuris prisijungė prie Tomo Radzinevičiaus ir Marko Kardoko.

 

Po pertraukos į treniruotes susirinkę žaidėjai entuziastingai kibo į darbus ir susipažino su nauju komandos vyriausiuoju treneriu Aleksandar Veselinovič. „Sūduvos” vartininkas Džiugas Bartkus po treniruotės pasidžiaugė, jog pagaliau prasidėjo treniruočių procesas bei gyrė naują komands vyriausiąjį trenerį.

„Atostogos nebuvo trumpos, jos truko truputį daugiau nei mėnesį. Jau po kelių savaičių pradedi pasiilgti tiek žaidimo, tiek treniruočių proceso. Tikriausiai dėl to, kad visi pasiilgome futbolo per laisvą laiką taip noriai sugrįžome ir pradedame treniruotis ir su geromis nuotaikomis kimbame į darbus.

 

„Kolkas nepavyko daug bendrauti su nauju treneriu, tačiau šis futbolo specialistas atrodo rimtas, užtikrintas ir turintis savo darbo specifiką. Pirmą įspūdį treneris paliko neblogą, tad manau, kad A. Veselinovič yra tinkamas žmogus treniruoti „Sūduvą”.” – teigė D. Bartkus.

 

Marijampoliečių vartų sargui paantrino ir komandos saugas Valentin Baranovskij, kuris pasidžiaugė, kad atostogos pasibaigė ir su komandos draugais gali ruoštis artėjančiam sezonui.

„Visi labai laukėme, kol ir vėl prasidės treniruotės, nes per laisvą mėnesį tikrai pasiilgome futbolo. Šiandien noro nei vienam žaidėjui netrūko ir buvo smagu susitikti su komandos draugais.”

 

Greičiu išsiskiriantis krašto saugas naują neslėpė, kad susidarė teigiamą įspūdį apie naują „sūduviečių” vyriausią trenerį Aleksandar Veselinovič.

„Po šios dienos treniruotės galiu pasakyti, kad naujas treneris yra savo srities profesionalas, labai tvarkingas ir mėgstantis discipliną. Pravedė šaunią treniruotę, kuri buvo įdomi ir tuo pačiu sunki. Treneris naujas, kartu su juo ir kitokia treniruočių eiga, nauji pratimai, o tai žaidėjams yra įdomu.”