„Sūduvai U-18” Šiauliuose išsigelbėti nepavyko

„Sūduvai U-18” Šiauliuose išsigelbėti nepavyko

Šiaulių miesto stadionas

Rungtynių teisėjas – Mindaugas Jackus

Šiaulių „Šiauliai U-18” 5-4 Marijampolės „Sūduva U-18” 

2′ [1-0] A. Mika

7′ [2-0] V. Giedraitis

20′ [3-0] V. Giedraitis

37′ [4-0] R. Balčiūnas

46′ [4-1] M. Kardokas

49′ [4-2] M. Radzevičius

52′ [5-2] T. Klimavičius (į savo vartus)

64′ [5-3] A. Černius

88′ [5-4] A. Černius

 

Startinė marijampoliečių sudėtis: R. Mikalainis, T. Klimavičius, M. Kardokas, M. Radzevičius, E. Dubickas, E. Puzara, T. Valiulis (26′ A. Černius), D. Antanavičius (46′ E. Cikanavičius), S. Rekašius (80′ M. Kiškėnas), I. Mekhrabov (80′ K. Žukauskas), E. Ulevičius.

 

Jauniesiems „Sūduvos” futbolininkams rungtynės prasidėjo nesėkmingai. Jau antrą rungtynių minutę po perdavimo iš krašto smūgiu galva įvartį į „Sūduvos U-18” vartus įmušė šiaulietis Adomas Mika.

 

Prabėgus penkioms minutėms dar vienas įvartis krito į marijampoliečių vartus. Greitos atakos metu šiauliečių puolėjas sulaukė puikaus perdavimo iš komandos draugo ir išbėgo vienas prieš „Sūduvos” vartininką Remigijų Mikalainį. Vartų sargui komandos įgelbėti nepavyko ir „Šiauliai” padvigubino rezultatą.

 

Marijampoliečiai rungtynių pradžioje nerado savojo žaidimo. 20 minutę dar vieną įvartį įmušė „Šiauliai”. Gražioje atakoje vienas prieš vartininką išbėgo „Šiaulių” puolėjas ir perdavė kamuolį komandos draugui, kuriam beliko įmušti į tuščius vartus.

 

Net ir įmušę tris įvarčius šiauliečiai žaidė taip pat aktyviai ir greitai, kaip tai darė prieš tai. 37 minutę krito dar vienas įvartis į marijampoliečių vartus. Šiauliečiai pasinaudojo „Sūduvos” gynėjų klaida ir perėmę kamuolį marijampoliečių baudos aikštelės prieigose po kelių perdavimų rado laisvą žaidėją, kuris sulaukęs aukšto perdavimo vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tinklą.

 

Pirmame kėlinyje „Šiauliai” dominavo aikštelėje ir nuolat kurdavo pavojingas atakas prie „Sūduvos” vartų. Tuo tarpu jauniesiems „Sūduvos” futbolininkams taip ir nepavyko sukurti pavojingų momentų prie varžovų vartų. Po pirmo kėlinio šiauliečiai turėjo keturių įvarčių persvarą.

 

Antro kėlininio pirmą minutę „Sūduva” sušvelnino rezultatą. Gražiai sužaidęs marijampoliečių puolėjas Markas Kardokas įmušė pirmą komandos įvartį šios dienos rungtynėse.

 

Po dviejų minučių dar kartą įvartis krito į „Šiaulių” vartus. Šį kartą įvartį įmušė saugas Mangirdas Radzevičius.

 

Antro kėlinio pradžioje buvo tikras įvarčių lietus. 52 minutę nesėkmingai sužaidęs „Sūduvos” gynėjas Tadas Klimavičius nukreipė kamuolį į savo vartus.

 

54 minutę rezultatą sušvelnino marijampoliečiai. Po kampinio tiksliu smūgiu galva įvartį pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Andrius Černius.

 

88 minutę dar kartą po kampinio įvartį galva pelnė gynėjas Andrius Černius.

 

Nors antrame kėlinyje marijampoliečių žaidimas buvo gerokai geresnis, nei pirmame, tačiau to neužteko, kad būtų panaikintas keturių įvarčių deficitas. Elitinės U-18 lygos rungtynės Šiauliuose baigėsi rezultatu 5:4, pergalę iškovojo šeimininkai.