„Sūduva U-18” po 11 metrų baudinių serijos nusiledo „Žalgiriečiui U-18”

„Sūduva U-18” po 11 metrų baudinių serijos nusiledo „Žalgiriečiui U-18”

 

„Arvi” futbolo aikštynas

Rungtynių teisėjas – Artūras Šnekutis

Marijampolės „Sūduva U-18” 2:2 Vilniaus „Žalgirietis U-18” (11 m. baudiniai 3:4)

11′ [1-0] M. Radzevičius

26′ [1-1]

35′ [1-2]

64′ [2-2] M. Radzevičius

 

Startinė „Sūduvos U-18” sudėtis: G. Zenevičius, E. Norkevičius, A. Černius, T. Klimavičius, M. Kiškėnas, M. Radzevičius, E. Puzara, I. Mekhrabov, D. Antanavičius, E. Dubickas, M. Kardokas.

 

Rungtynių pradžioje jaunieji „Sūduvos” futbolininkai žaidė aktyviau, turėjo daugiau progų. Vieną progą puikiai realizavo krašto saugas Mangirdas Radzevičius. Suklaidinęs gynėją marijampolietis pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą ir išvedė komandą į priekį.

 

26 minutę rezultatą išlygino vilniečiai. „Žalgiriečio” žaidėjas įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino gynėją ir nestipriai, bet tiksliai smūgiavo į vartus.

 

Po 9 minučių į priekį išsiveržė svečiai iš sostinės. Po pakelto kampinio prie „Sūduvos U-18” vartų kilo sumaištis, vieną varžovo smūgį galva atmušė marijampoliečių vartininkas, tačiau pirmas prie kamuolio suskubo vilnietis ir pelnė įvartį.

 

Antrame kėlinyje iniciatyva vėl priklausė „sūduviečiams”, kurie daugiau atakavo ir užtikrintai gynėsi. Rezultatą 64 minutę išlygino antrąjį savo įvartį šiose rungtynėse pelnęs Mangirdas Radzevičius. Saugas baudos aikštelės krašte apvedė gynėją, suklaidino vartininką ir pelnė gražų įvartį.

 

Per 90 minučių nugalėtojas nepaaiškėjo. Elitinės lygos rungtynėms pasibaigus lygiosiomis, komandos nugalėtoją išsiaiškina 11 metrų baudinių serijoje. Seriją laimėjusi komanda į turnyrinę lentelę įsirašo 2 taškus, pralaimėjusi vieną.

 

11 metrų baudinių serijoje sėkmė lydėjo „Žalgirietį U-18”. Iš penkių smūgių vilniečiai įmušė keturis, tuo tarpu marijampoliečiai kamuolį į tinklą pasiuntė tris kartus. Sėkmingai „Sūduvos U-18” gretose smūgiavo Daumantas Antanavičius, Imran Mekhrabov ir Matas Kiškėnas. Edgaro Dubicko ir Marko Kardoko smūgius atrėmė varžovų vartininkas.