A. Vaskela išskiria „Žalgirio“ krašto saugų pajėgumą

A. Vaskela išskiria „Žalgirio“ krašto saugų pajėgumą

??????????????????????

Marijampolės “Sūduvai” įveikus “Trakus” ir išsaugojus šansus kovoti dėl “Smscredit.lt” A lygos apdovanojimų laiko nusiraminti nėra –  marijampoliečių laukia dar vienas rimtas išbandymas. Trečiadienį “sūduviečiai” Vilniuje žais pirmąsias LFF taurės ketvirtfinalio rungtynes prieš “Žalgirio” futbolininkus.

 

Pastaruoju metu nuolat startinėje sudėtyje žaidžiantis “Sūduvos” saugas Arminas Vaskela sutiko pasidalinti savo mintimis apie artėjančias rungtynes ir savo paties karjeros etapą “Žalgiryje”.

 

Kūrybingasis “Sūduvos” saugas tvirtino, kad “Sūduvos” sportinė forma gerėja ir sezono finišui komanda yra kovingai nusiteikusi.

“Manau, kad esame geros sportinės formos, mūsų demonstruojama žaidimo kokybė  gerėja, žinoma, ir rungtynės prieš “Trakus” nuteikė optimistiškai. Mums jau nebėra kur trauktis, privalome kovoti kiekvienose rungtynėse ir atiduoti visas jėgas, nes dar neesame praradę galimybių kovoti dėl prizinių vietų.”

 

LFF taurės ketvirtfinalyje bus žaidžiamos dvi rungtynės (vienos namuose ir vienos išvykoje). Ankstesniuose LFF taurės etapuose buvo žaidžiamos tik vienos. Arminas Vaskela teigė, kad dvi rungtynės suvienodina komandų galimybes.

“Sunku pasakyti kaip mums būtų parankiau, bet burtai yra burtai. Jei būtų tekę žaisti vienas rungtynes, tai daug kas priklausytų nuo to, kuriame mieste rungtynės vyktų. Dabar kai žaisime dvi rungtynes, aikštės pranašumo faktoriaus nebelieka. Pirmas rungtynes žaisime Vilniuje ir galvoju, kad svarbiausia išvykoje nepraleisti įvarčio.

 

“Sūduvos” saugas neslėpė, kad pagrindinė “Žalgirio” jėga yra žaidimas kraštais, tačiau visa komanda yra gerai sukomplektuota ir demonstruoja solidų žaidimą.

“Visa “Žalgirio” komanda yra pavojinga, mobili, greitai išeinanti į atakas ir gerai sukomplektuota. Šiame sezone, galbūt, labiausiai išsiskiria krašto saugai ir nuo jų žaidimo daug kas priklauso. Tikro puolėjo vilniečiai neturi. Linas Pilibaitis, kuris dabar dažniausiai žaidžia puolėjo pozicijoje į atakos smaigalį stojo tik sezono eigoje, bet tai netrukdo jam vis pelnyti įvarčių. Kiekvienai komandai žaisti prieš “Žalgirį” yra sunku.”

 

Arminas Vaskela tvirtino, kad žaidžiant prieš “Žalgirį” norisi įrodyti, jog galėjo likti Vilniuje ir atstovauti “Žalgirį”.

“Be abejo, yra prisiminimų, sentimentai išlikę, todėl norisi parodyti, kad dar galėjau pasilikti Vilniuje ir sėkmingai žaisti “Žalgiryje”. Futbolininko karjera yra tokia, kad vienus metus žaidi vienoje komandoje, o kitus jau gali žaisti kitoje. Išėjus į aikštę pamiršti, kad žaidi prieš “Žalgirį”, prieš draugus, kurių yra toje komandoje, o stengiesi kuo geriau atstovauti “Sūduvą”.”