Būsimas varžovas: Pakruojo „Kruoja“

Būsimas varžovas: Pakruojo „Kruoja“

kruoja logoMarijampolės „Sūduva“ pradėjo pasiruošimą kitoms „Smscredit.lt“ A lygos rungtynėms. Šį kartą marijampoliečiai kovos su tiesioginiais konkurentais dėl prizinių vietų šių metų čempionate – Pakruojo „Kruojos“ futbolininkais. Turnyrinės lentelės kaimynų dvikova vyks  ketvirtadienį 17 valandą 30 minučių Pakruojyje.

 

Ketvirtadienio rungynės bus trečioji komandų tarpusavio akistata šiame sezone. Pirmosios rungtynės Pakruojyje baigėsi rezultatu 1:1.  Tuomet „Sūduva“ pirmavo po Audriaus Broko įvarčio, tačiau pranašumo išsaugoti nesugebėjo ir rungtynės baigėsi lygiosiomis. Antrojo rato susitikimas vyko Marijampolėje, kur po atkaklios kovos „sūduviečiai“ pripažino „Kruojos“ futbolininkų pranašumą minimaliu rezultatu 0:1.

 

Pakruojo „Kruoja“ A lygoje žaidžia nuo 2009 metų sezono pradžios. Nuo debiuto aukščiausioje šalies lygoje „Sūduva“ su Pakruojo futbolininkais A lygoje iš viso yra sužaidę 20 rungtynių. Pusę rungtynių, tai yra 10, laimėjo „Sūduva“, trys susitikimai baigėsi lygiosiomis, o „Kruoja“ pergalę šventė 7 kartus.

 

Šiuo metu abi komandos yra sužaidę 24 rungtynes 2014 metų „Smscredit.lt“ A lygos rungtynėse. „Kruoja“ turnyrinėje lentelėje žengia trečioje pozicijoje, o „Sūduva“ nuo jos atsilieka tik dviem taškais ir yra ketvirta. Tai reiškia, kad pergalės atvėju „sūduviečiai“ aplenktų Pakruojo futbolininkus ir pakiltų į trečiąją turnyrinės lentelės poziciją.

 

Šiame sezone „Kruojos“ „variklis“ Marijampolės futbolo gerbėjams gerai pažystamas Ričardas Beniušis. Pakruojo puolėjas yra savo komandos lyderis tiek įmuštų įvarčių, tiek rezultatyvių perdavimų grafose. R. Beniušis šiame sezone jau 9 kartus pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą ir 4 kartus atliko rezultatyvius perdavimus. „Kruojos“ gretose žaidžia net keturi futbolininkai, kurie anksčiau yra rungtyniavę Marijampolės „Sūduvos“ ekipoje. Be minėto Ričardo Beniušio Marijampolėje dar rungtyniavę yra vartininkas Martynas Matuzas, gynėjas Alfredas Skroblas ir saugas Nerijus Mačiulis.

 

Ketvirtadienio rungtynėse „Sūduvos“ gretose neišvysime Vilmanto Bagdanavičiaus, kuris praėjusio turo rungtynėse prieš Panevėžio „Ekraną“ užsidirbo 6 geltoną kortelę ir ateinančias rungtynes praleis dėl diskvalifikacijos.

 

Rungtynės tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Pakruojo „Kruojos“ vyks šį ketvirtadienį, 17:30 val., Pakruojo miesto stadione.

 

Rungtynes kaip visada galėsite stebėti alyga.lt ir futbolo.tv internetinėse svetainėse.