FK „Sūduva“ pasipildė dviem futbolininkais

FK „Sūduva“ pasipildė dviem futbolininkais

FK „Sūduva“ klubas prieš pat perėjimų lango pabaigą savo gretas papildė dviem futbolininkais – tai netrukus 22 – ąjį gimtadienį švešiantis baltarusas Ilya Tsyvilko ir 25 metų ispanas Carlos Martinezas Aibaras.

 

185 centimetrų ūgio I.Tsyvilko žaidžia vidurio gynėjo bei dešiniojo krašto gynėjo pozicijose. Iš Minsko kilęs futbolininkas futbolo paslapčių mokėsi Borisovo „Bate“ klube, o pastarąjį sezoną praleido pirmos Baltarusijos lygos FK „Gorodeya“ klube. „Sūduvos” klube futbolininkas vilkės 17 – uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

 

175 centimetrų ūgio C.Martinezas Aibaras, rungtyniaujantis atakuojančio saugo pozicijoje, pastarąjį sezoną žaidė Salvadoro L.A. Firpo klube, o iki tol rungtyniavo Ispanijos klubuose. „Sūduvoje” futbolininkas vilkės 4 – uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

 

Fk „Sūduva“ trumpai pasikalbėjo su abiem komandos naujokais.

Carlos Martinez Aibar–          Carlos, ką FK „Sūduva“ gerbėjai turėtų žinoti apie tave? Koks žaidėjas esi? – fksuduva.lt paklausė C.Martinezo Aibaro

–          Esu toks žaidėjas, kuris visada atiduoda visas jėgas aikštelėje, stengiuosi daryti viską, kad tik komada iškovotų pergalę. Taip pat nuolat siekiu išlikti profesionaliu ne tik aikštėje, bet ir asmeniniame gyvenime.

 

–          Gal prieš atvykdamas į Lietuvą buvai kažką girdėjęs apie šią šalį?

–          Žinojau tik tiek, kad Lietuva yra krepšinio valstybė, ugdanti daug gerų krepšininkų. Dar žinojau, kad Lietuva yra prie Baltijos jūros.

 

–           Kokį pirmąjį įspūdį palieka komandos draugai, treneriai?

–          Komanda mane priėmė labai gerai, visi draugiški. Jau nuo pat atvykimo į oro uostą mane priėmė kaip šeimos narį. Jaučiuosi, kad esu tinkamoje aplinkoje kartu su maloniais žmonėmis bei palaikančiais treneriais, kurie žino kaip motyvuoti žaidėją.

 

–          Atvykai sezonui jau įpusėjus, komandai iki sezono pabaigos liko sužaisti 17 rungtynių. Ko tikiesi iš antrosios sezono pusės?

–          Asmeniškai stengsiuosi kuo greičiau pritapti komandoje, vykdyti trenerių nurodymus ir atiduoti 100% jėgų kiekvienose rungtynėse.  Komandos tikslas yra užimti prizinę vietą ir patekti bent jau į Europos Lygos atranką.

 

–          Paskutinį sezoną praleidai egzotiškame Salvadore. Kokie prisiminimai bei įspūdžiai apie šią šalį?

–          Salvadoras yra labai pavojinga šalis, tačiau gamta ten labai graži, žmonės malonūs, stengiasi padėti vieni kitiems. Buvo įdomu pamatyti kitokią kultūrą, pasisemti patirties šioje šalyje.

 

–          Jau šį šeštadienį „Sūduva“ žais prieš čempionato lyderį Vilniaus „Žalgirį“. Ar tikiesi debiutuoti jau šiose rungtynėse?

–          Viskas priklauso nuo trenerių, jei jie nuspręs, kad būsiu reikalingas šiose rungtynėse, aš būsiu pasiruošęs.

 

 

 

 

Ilja Tsyvilko–          Ilja, sveikas prisijungęs prie „Sūduvos“ klubo. Tai tavo pirmoji komanda už Baltarusijos ribų. Kaip manai, ar sugebėsi greitai prisitaikyti?  – fksuduva.lt paklausė I.Tsyvilko.

–          Labai džiaugiuosi, kad žaisiu „Sūduvos“ komandoje. Išvažiuoti į užsienį norėjau jau prieš du metus, bet to padaryti nepavyko. Dabar esu Marijampolėje, kur puikios sąlygos gyventi ir žaisti. Esu tikras, kad greitai prisitaikysiu prie aplinkos. Dauguma komandos žaidėjų yra jauni kaip ir aš, todėl manau rasime bendrą kalbą ir jie padės man apsiprasti Marijampolėje.

 

–          Kokioje pozicijoje aikštėje jautiesi  geriausiai?

–          Rungtyniauju gynybos viduryje arba krašte. Smagiausia man yra atlikti rezultatyvų perdavimą komandos draugui… Iš tikrųjų, esu pasiruošęs žaisti visose pozicijose, kad tik padėčiau komandai nugalėti.

 

–          Ką žinojai apie Lietuvą ir „Sūduvos“ klubą prieš atvykdamas čia?

–          Žinojau, kad šiame klube dirba geri specialistai, žinojau, jog klubas yra trečioji vietoje šių metų čempionate, gerų atsiliepimų buvau girdėjęs ir iš kitų futbolininkų, žaidusių čia.

 

–          Kokį įspūdį paliko pirmasis apsilankymas komandos treniruotėje?

–          Komandoje puiki atmosfera. Treniruotėje visi dirba iš visų jėgų. Manau, kad su tokiu noru komanda pasieks jai iškeltus uždavinius.

 

–           Kokius asmeninius tikslus keli sau antroje sezono pusėje?

–          Liko 17 rungtynių ir aš noriu kiek įmanoma labiau prisidėti prie komandos pasiekimų. Darysiu viską, ką galiu geriausiai ir tikiuosi, jog padėsiu komandai.