„Ekrano” pasipriešinimo palaužti nepavyko

„Ekrano” pasipriešinimo palaužti nepavyko

Marijampolės „Arvi” futbolo arena

Rungtynių teisėjas – Darius Petraška

Marijampolės „Sūduva” 2 – 2  Panevėžio „Ekranas”

20′ [ 0 – 1 ] Edgaras Baranauskas

42′ [ 0 – 2 ] Lukas Kochanauskas

58′ [ 1 – 2 ] Mindaugas Grigaravičius

60′ [ 2 – 2 ] Mindaugas Grigaravičius

 

49′ Edgaras Baranauskas pašalintas iš aikštės

 

„Sūduva”: D.Bartkus, M.Činikas, V.Bagdanavičius, T.Snapkauskas, M.Ugge, K.Chvedukas, M.Andelkovič ( 46′ V.Baranovskij ), G.Russo, A.Brokas ( 83′ P.Kiselevskis ), T.Radzinevičius, M.Kdouh ( 46′ M.Grigaravičius ).

 

„Ekranas”: K.Timofejevas, M.Dūda, S.Urbys, R.Pilotas, E.Girdvainis, T.Salamanavičius, D.Norvilas, E.Baranauskas, M.U.Umeh, Elivelto, L.Kochanauskas.

 

Šias rungtynes „Sūduva” pradėjo ženkliai sustiprinusi puolimo grandį – nuo pirmosios susitikimo minutės kartu žaidė du puolėjai – Tomas Radzinevičius ir Mahamad Kdouh. Startinėje sudėtyje pasirodė ir rungtynes su „Atlantu” ant atsarginių žaidėjų suolelio pradėję Audrius Brokas bei serbas Marko Andelkovičius.

 

Rungtynes „Sūduva” pradėjo aktyviai spausdama svečius iš Panevėžio. „Sūduva” sukūrė ne vieną progą įmušti, tačiau jos liko neišnaudotos. Negana to, pirmajame kėlinyje „Ekranas” surengė dvi kontratakas, kurios baigėsi įvarčiais. Pirmuoju atveju smūgiu nuo baudos aikštelės linijos pasižymėjo Edgaras Baranauskas. Jo smūgis buvo labai tikslus – kamuolys į vartus įskriejo nuo virpsto.

 

Kitos „Ekrano” kontratakos smaigalyje atsidūrė Lukas Kochanauskas, kuris aplenkė paskutinius „Sūduvos” gynėjus, sugebėjo prasimesti kamuolį pro Džiugą Bartkų ir nukreipė kamuolį į vartus.

 

Pirmojo kėlinio pabaigoje Giorgio Russo turėjo idealų šansą sušvelninti rezultatą. Tolimą smūgį atrėmęs Kornelijus Timofejevas atmušė kamuolį prieš save, o pirmasis prie jo suskubęs G.Russo  atliko smūgį iš kelių metrų atstumo, tačiau „Ekrano” vartininkas ištaisė savo klaidą ir išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

 

Rungtyių pertraukos metu „Sūduva” atliko du keitimus – aikštėje pasirodė Valentin Baranovskij ir Mindaugas Grigaravičius. Būtent pastarasis futbolininkas antrojo kėlinio pradžioje per dvi minutes pelnė du įvarčius ir išlygino rezultatą.

 

Likusį pusvalandį „Sūduva” didelėmis pajėgomis atakavo ir siekė bet kokia kaina persverti rezultatą. Deja, visos marijampoliečių pastangos buvo bergžios ir rezultatas liko nepakitęs.