D.Gvildys: „Turėsime galimybę pasitikrinti jėgas žaidžiant prieš galingą varžovą“

D.Gvildys: „Turėsime galimybę pasitikrinti jėgas žaidžiant prieš galingą varžovą“

 

Jau rytoj, rugsėjo 2 dieną, Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų laukia labai rimtas išbandymas. Į Marijampolę žaisti „Smscredit.lt A lygos“ rungtynių atvyksta vienvaldis Lietuvos čempionato lyderis VMFD „Žalgiris“ klubas.

 

Fksuduva.lt apie artėjančias rungtynes ir situaciją komandoje pasikalbėjo su vyriausiuoju komandos treneriu Dariumi Gvildžiu.

 

–          Turėjote nemažai laiko ruoštis rungtynėms su „Žalgiriu“. Ar pasirengimas praėjo sklandžiai?

–          Ir sklandžiai, ir tuo pačiu ne. Mikrotraumas yra patyrė D.Isoda ir K.Chvedukas, kurie greičiausiai turės praleisti mačą su „Žalgiriu“. Kaip žinia,  rungtyniauti į Lenkijos Lodzės „Widzew“ komandą išvyko P.Leimoną, vadinasi, reikės priverstinai pakeisti pusę gynybos linijos, kuri pastaruoju metu veikė neblogai. Kita vertus, kai vieni futbolininkai negali rungtyniauti, kiti gauna puikų šansą pasirodyti.

 

–          Kas perims komandos kapitono raištį iš išvykusio P.Leimono?

–          Prieš sezoną renkant komandos kapitoną buvo minimi trys žaidėjai – P.Leimonas, P.Davidovs ir N.Radžius. Taigi kapitono raištį perims vienintelis komandoje likęs P.Davidovs.

 

–           „Žalgiris“ tik ketvirtjame etape pasitraukė iš kovos dėl UEFA taurės. Kaip manote, kokios psichologinės ir fizinės būklės bus žalgiriečiai?

–          Aš manau, kad „Žalgiris“ yra profesionali komanda, turinti daug resursų, ir pralaimėjimas austrams jiems nepadarys neigiamos įtakos. Mes neblogu lygiu sužaidėme paskutines penkias rungtynes, o dabar turėsime puikią galimybę pasitikrinti savo jėgas su galingu klubu, kuris užtikrintai pirmauja Lietuvos čempionate.

 

–          „Sūduva“ prieš Vilniaus klubą šiame sezone pralaimėjo abu kartus, vieną iš jų itin skaudžiai – savo aikštėje buvo nusileista 0-5. Ar tai pridės motyvacijos pirmadienio rungtynėms?

–          Mūsų motyvacija yra paprasta – vieta turnyrinėje lentelėje. Pagal prarastus taškus artėjame prie Panevėžio „Ekrano“ ir Klaipėdos „Atlanto“ komandų, todėl kiekvienose rungtynėse sieksime tik pergalės, įskaitant ir mačą su „Žalgiriu“.

 

–          „Sūduva“ pastaruoju metu stabiliai renka pergales. Ar jau galite sakyti, kad komanda pasiekė geriausią sportinę formą, kurios ieškojo nuo sezono pradžios?

–          Dar prasidedant sezonui sakiau, kad antra jo pusė mums bus sėkmingesnė. Tarpsezoniu komandoje įvyko daug pasikeitimų, liko vos keli pagrindinės sudėties žaidėjai, buvo daug traumuotų futbolininkų. Išsprendus visas problemas, prisijungus T.Radzinevičiui, pradedame žaisti kažką panašaus į tokį futbolą, kokį norėčiau matyti.