Būsimas varžovas: VMFD „Žalgiris“

Būsimas varžovas: VMFD „Žalgiris“

 

VMFD_Zalgiris_newPenkių pergalių seriją sukaupusios Marijampolės „Sūduvos“ ekipos laukia rimčiausias išbandymas – kova su „Smscredit.lt A lygoje“ lyderiaujančiu Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ klubu. Mačas vyks rugsėjo 2 dieną 19 valandą Marijampolės „Arvi“ futbolo arenoje.

 

Primename, kad į šias rungtynes mokslo metų pradžios proga visi moksleiviai studentai ir mokytojai bus įleidžiami nemokamai. Kas atvykti vis dėlto negalės – mačą galės  tiesiogiai stebėti  futbolo.tv bei alyga.lt svetainėse.

 

 

Tarpusavio mačuose – pralaimėjimai

 

Marijampolės „Sūduvos“ ir VMFD „Žalgirio“ klubai šiuo metu yra neabejotinai „karščiausios“ komandos Lietuvos čempionate. Marijampoliečiai pergales iškovojo penkiuose mačuose iš eilės, tuo tarpu žalgiriečiai neprarado taškų net 11 „Smscredi.lt A lygos“ rungtynių iš eilės. Vilniaus klubo įvarčių santykis pergalių serijojos metu yra įspūdingas: 42-3.

 

Vilniaus ir Marijampolės klubai šiame sezone susitiko dukart. Pirmasis mačas baigėsi užtikrinta „Žalgirio“ pergale 5-0, o antrosios rungtynės sostinėje sunkesne, bet vis dėlto šeimininkų pergale 2-0. Taigi pirmadienio rungtynėse „Sūduva“ sieks pagaliau pralaužti varžovų gynybą ir atimti pirmuosius taškus iš Lietuvos čempionate dominuojančio „Žalgirio“.

 

Ilga kelionė Europoje

 

Vilniaus „Žalgiris“ šiame sezone išsiskiria ne tik tuo, kad užtikrintai pirmauja A lygoje, tačiau ir tuo, kad sugebėjo patekti net į ketvirtąjį UEFA Europos lygos etapą, kuriame dukart ( 5-0 ir 2-0 ) nusileido Zalcburgo „Red Bull“ komandai.

 

Iki tol žalgiriečiai įveikė Airijos, Armėnijos klubus bei galingą Lenkijos aukščiausiosios lygos vicečempioną Poznanės „Lech“ klubą.

 

Net ir po pralaimėjimo „Red Bull“ klubui žalgiriečiai nebuvo praradę visų vilčių patekti į UEFA Europos lygos grupių etapą. Iš turnyro diskvalifikavus „Feberbache“ ( Turkija ) klubą, jį pakeisianti komanda buvo išaiškinta burtų keliu. Vienintele laimingaja tapo Kipro „Apoel“ komanda.

 

 

Bilinski Komandos lyderiai ir naujokai

 

Logiška, kad sėkmingai žaidžiančio klubo futbolininkai sukaupia ir puikią asmeninę statistiką. Tarp rezultatyviausių čempionato žaidėjų patenka legionierius iš Lenkijos Kamilis Bilinskis ( 16 įvarčių ), saugai Mantas Kuklys ( 8 įvarčiai ) ir R.Leliūga ( 8 įvarčiai ).  M.Kuklys ir K.Bilinskis yra tarp lyderių ir pagal rezultatyvius perdavimus ( atitinkamai 9 ir 5 rez.perdavimai ).

 

Pirmąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus tebesidalina „Žalgirio“ komandą dar birželio mėnesį palikęs Jakubas Wilkas.

 

Prieš ketvirtąjį UEFA Europos lygos etapą „Žalgirio“ klubas pasipildė legionieriumi iš Prancūzijos Serge‘as Nyuiadzis. Savo šalies Nicos „OGC“ klubo auklėtinis prieš keletą metų atstovavo šalies U-17, U-19 rinktinėms.

 

Šis futbolininkas jau suspėjo debiutuoti „Smscredit.lt A lygoje“ ir pelnyti vieną iš penkių komandos įvarčių į „Bangos“ vartus.