M. Šoblinskas: „Laukiame savų žiūrovų palaikymo, o kaip viskas susiklostys – pamatysime jau rytoj“

M. Šoblinskas: „Laukiame savų žiūrovų palaikymo, o kaip viskas susiklostys – pamatysime jau rytoj“

13

 

Marijampolės „Sūduva“ jau rytoj turi progą užsitikrinti trečiąją vietą „Smscredit.lt“ A lygoje. Tačiau šiam tikslui pasiekti reikia įgyvendinti nelengvą misiją – įveikti čempionų vardą užsitikrinusį Vilniaus „Žalgirį“.

 

Vilniaus „Žalgiris“ jau užsitikrino trečiąjį iš eilės Lietuvos čempionų titulą ir sezono pabaigoje intrigos kovoje dėl pirmosios vietos nebėra.

 

„Sūduvos“ saugas Marius Šoblinskas nesureikšmino to, jog vilniečiams rytdienos rungtynės nieko nereiškia ir teigė, jog čempionai siekia laimėti kiekvieną mačą.

 

„Nemanau, kad galima tikėtis lengvesnių rungtynių nei iki tol buvę. Čempionai yra čempionai ir jie visada siekia tik pergalių. Niekada nebūna lengva žaisti su „Žalgiriu“, nesvarbu ar jie jau užsitikrinę pirmąją vietą ar ne.“

 

Pastaruosius keletą sezonų „Sūduvai“ „Žalgiris“ yra sunkiai įveikiamas varžovas. Paskutinį kartą Marijampolės ekipa sostinės komandą palaužti sugebėjo 2013 metų pabaigoje, o nuo tada „Smscredit.lt  A lygoje“ bei LFF taurėje „sūduviečiai“ rungtyniaudami su čempionais pralaimėjo septynis kartus, o dvejos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

 

„Daug kas lemia tokius rezultatus. Pradedant žaidėjų meistriškumu baigiant sėkme. Viskas susideda ir tai nulemia rezultatus. Ne veltui vilniečiai trejus metus iš eilės yra stipriausia šalies ekipa.“ – komentuodamas nesėkmingų rungtynių su „Žalgiriu“ seriją teigė M. Šoblinskas.

 

Trečiąjį kartą iš eilės stipriausia šalies ekipa tapęs „Žalgiris“ savo pasiekimais nenustebino 28-erių Marijampolės ekipos saugo.

 

„Žiūrint į žaidėjus, komandos komplektaciją ir finansines galimybes tokie „Žalgirio“ pasiekimai neturėtų stebinti. Džiugu, kad bet kiek „Trakai“ sugebėjo patampyti nervus vilniečiams kovoje dėl aukso, nors sezono pabaigoje intrigos buvo jau nedaug.“

 

Rytdienos rungtynėse aikštėje nepasirodys rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Linas Pilibaitis, kuris šiame sezone varžovų vartininkus yra nubaudęs 16 kartų. M. Šoblinskas pasakojo, jog netekę rezultatyviausio žaidėjo vilniečiai yra ne ką mažiau pavojingi, nes „Žalgiryje“ – daug lygiaverčių žaidėjų.

 

„L. Pilibaitis yra geras žaidėjas ir labai naudingas „Žalgirio“ komandai, tačiau Vilniaus ekipa yra puikiai sukomplektuota ir ši netektis neturėtų išbalansuoti rytdienos varžovų žaidimo.“

 

2012 metais 35-ojo turo rungtynėse „Sūduva“ lygiosiomis sužaidė su „Kruoja“ ir užsitikrino A lygos bronzos medalius. M. Šoblinskas paklaustas ar tikėtina, jog pasikartos prieš trejus metus įvykęs scenarijus teigė, jog komanda būtent to ir sieks.

 

„Norime užsitikrinti medalius, to tikimės ir sieksime. Laukiame savų žiūrovų palaikymo, o kaip viskas susiklostys – pamatysime jau rytoj.“

 

Primename, jog paskutiniosios „Sūduvos“ rungtynės namuose su „Žalgiriu“ įvyks lapkričio 22 dieną, 18 valandą, „Arvi“ futbolo arenoje.