A. Veselinovičius: „Po antrojo įvarčio sugrįžti į žaidimą buvo sunku“

A. Veselinovičius: „Po antrojo įvarčio sugrįžti į žaidimą buvo sunku“

vesel

 

Marijampolės „Sūduva“ šiame sezone nerado priešnuodžių antroje „Smscredit.lt A lygos“ vietoje žengiantiems „Trakams“. „Sūduviečiai“ pralaimėjo visus keturis šio sezono susitikimus. Trijų pralaimėjimų „riteriams“ seriją marijampoliečiai galėjo nutraukti vakar, tačiau namuose rungtyniavę „Trakai“ pirmame kėlinyje du kartus pasiuntė kamuolį į Džiugo Bartkaus ginamus vartus ir vėliau įgytą persvarą išsaugojo.

 

Marijampolės ekipos vyriausiasis treneris Aleksandras Veselinovičius po rungtynių pasakojo, kad pirmame kėlinyje „Sūduvą“ kaustė įtampa, o antroje rungtynių pusėje marijampoliečių žaidimas buvo kur kas geresnis.

 

„Kaip ir galvojome buvo sunkios rungtynės. „Trakai“ turėjo poilsio prieš šį mačą, nes nežaidė LFF taurėje, tuo tarpu mes per dvylika dienų žaidėme keturis kartus. Tikėjausi, kad antrame kėlinyje mums bus sunkiau, tačiau gavosi atvirkščiai. Bandėme žaisti aktyviai, naudojome du puolėjus ir atakavome iki rungtynių pabaigos. Antrąją rungtynių dalimi esu patenkintas, kažkiek pritrūko sėkmės, nes nerealizavome kelių pavojingų momentų. Pirmą kėlinį žaidėme lyg kažko laukdami. Įvartį praleidome po standartinės situacijos, ko negalime sau leisti, o po antrojo įvarčio sugrįžti į žaidimą buvo labai sunku. Dabar turėsime laiko poilsiui, kuriuo stengsimės pasinaudoti.“

 

Vienas pavojingiausių „Trakų“ ginklų – standartinės situacijos. Vakarykštėse rungtynės vienas iš įvarčių krito būtent po kampinio. Jurijaus Mamaevo pakeltą kampinį stipriu smūgiu galva „uždarė“ Nerjus Valskis.

 

„Sutinku, kad pirmoje rungtynių pusėje žaidėme prastai standartinėse situacijose, manau, kad tai yra psichologiniai dalykai. Darėme daug techninio broko, kuris dažniausiai yra jaudulio pasekmė. Jis mums buvo visiškai nereikalingas, nes pastaruoju metu turėjome gana gerų rungtynių seriją. Antrame kėlinyje komanda atsipalaidavo ir sužaidė kokybiškai. „Trakai“ laimėjo, tačiau aš patenkintas tuo, kaip mūsų futbolininkai žaidė antroje rungtynių pusėje.“ – teigė „Sūduvos“ strategas.

 

Dėl „Smscredit.lt A lygos“ apdovanojimų kovojantys „sūduviečiai“ dar turi šešerias rungtynes čempionate, kurios bus labai svarbios. A. Veselinovičius sakė, kad jau po dviejų savaičių laukiančioms rungtynėms su „Uteniu“ marijampoliečiai privalo ruoštis taip, lyg jų lauktų Madrido „Real“.

 

„Visada sakau, kad reikia eiti žingsnis po žingsnio. Dar turime šešias rungtynes ir viskas paaiškės lapkričio pabaigoje. Lygoje yra daug gerų komandų. Kiekvienas mačas yra sunkus ir tai parodė LFF taurės rungtynės, ir mes neturime teisės galvoti kitaip. Kitoms rungtynėms su „Uteniu“ turime ruoštis lyg su Madrido „Real“.