Rytoj – ketvirtasis „Sūduvos“ bandymas atimti taškus iš „Trakų“

Rytoj – ketvirtasis „Sūduvos“ bandymas atimti taškus iš „Trakų“

FK_Trakai_logo

 

Trečiadienį Marijampolės „Sūduva“ iš Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro eliminavo Telšių „Džiugo“ ekipą, o jau rytoj vyks į sostinę, kur mėgins atimti taškus iš „Trakų“. Abiems klubams taškai reikalingi kaip oras. „Sūduva“ su „Atlantu“ grumiasi dėl trečiosios „Smscredit.lt A lygos“ turnyrinės lentelės vietos, tuo tarpu „Trakai“ bando vytis penkių taškų persvarą turintį „Žalgirį“.

 

„Sūduva“ su „Trakais“ šiame sezone susitiko tris kartus ir visus kartus pergalę šventė „riteriai“. Pirmajame lygos rate pačioje rungtynių „Sūduva“ – „Trakai“ pradžioje įvyko nelaimė – galvą kyštelėjęs Tomas Radzinevičius nukreipė kamuolį į savo vartus. Vėliau Marijampolės ekipa rungtyniavo aktyviai, turėjo ne vieną gerą progą išlyginti rezultatą, tačiau įmušti taip ir nepavyko.

 

Antrojoje tarpusavio akistatoje „Trakai“ nesvetingai priėmė „Sūduvą“ Vilniuje. Pirmojo kėlinio antroje pusėje „Trakai“ įmušė du įvarčius, tačiau prieš pat pertrauką rezultatą sušvelnino T. Radzinevičius. Nieko daugiau „Sūduvai“ tose rungtynėse nuveikti nepavyko, o „Trakai“ įmušė dar du kart ir šventė pelnytą pergalę.

 

Trečiojoje rytdienos varžovų akistatoje, kaip ir pirmajame rate, nugalėtoją nulėmė vienintelis įvartis. Pirmojo kėlinio pabaigoje preciziškai tiksliu smūgiu į tolimąjį vartų kampą pasižymėjo „Trakų“ puolėjas Davidas Aršakianas. „Sūduvai“ rezultato išlyginti nepavyko ir trečiąją pergalę iš eilės tarpusavio dvikovose šventė „riteriai“.

 

Šią savaitę „Smscredit.lt A lygos“ stipriausios ekipos pradėjo kovas LFF taurėje. Burtų traukimo ceremonijoje paaiškėjo, jog labiausiai pasisekė Valdo Urbono auklėtiniams, kuriuos burtai suvedė su iš čempionato pasitraukusia Pakruojo „Kruoja“, tai reiškė, kad „riteriai“ be kovos žengia į ketvirtfinalį. „Sūduviečiams“ burtai lėmė tolimą kelionę į Telšius ir akistatą su „Džiugu“. Visų rungtynių metu dominavę „sūduviečiai“ iškovojo pergalę, kurią nulėmė po keitimo į aikštę žengusio T. Radzinevičiaus dublis.

 

Vienas „Trakų“ „variklių“ Jurijus Mamaevas šią savaitę buvo pripažintas geriausiu „Smscredit.lt A lygos“ trečiojo rato futbolininku. Iš tiesų šio futbolininko statistika įspūdinga – 6 įvarčiai ir 20 rezultatyvių perdavimų. 31-erių rusas užtikrintai pirmauja daugiausiai asistuojančių lygos futbolininkų sąraše ir antroje vietoje esantį Jakubą Wilką lenkia 9 rezultatyviais perdavimais.

 

30-ojo turo „Smscredit.lt A lygos“ rungtynės tarp „Trakų“ ir „Sūduvos“ ekipų vyks šeštadienį, 19 valandą, LFF stadione. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT Kultūra bei internetiniai portalai futbolo.tv, alyga.lt bei delfi.tv. Marijampoliečius kviečiame šį mačą stebėti su kitais „Sūduvos“ gerbėjais „Pizza Jazz“ restorane.