Tris įvarčius antrame kėlinyje pelniusi „Sūduva” nukovė „Stumbrą”

Tris įvarčius antrame kėlinyje pelniusi „Sūduva” nukovė „Stumbrą”

„Arvi” futbolo arena

Rungtynių teisėjas – Edmundas Gaigalas

Marijampolės „Sūduva” 3-0 Kauno „Stumbras”

58′ [1-0] N. Jamak

75′ [2-0] T. Radzinevičius (11 m.)

79′ [3-0] E. Veliulis

 

 

Startinės komandų sudėtys:

 

„Sūduva”: D. Bartkus, M. Živkovič, M. Ugge, D. Isoda, V. Slavickas, M. Šoblinskas, A. Vaskela, A. Kecap (39′ V. Baranovskij), E. Veliulis (81′ A. Brokas), N. Jamak (67′ K. Laukžemis), T. Radzinevičius.

 

„Stumbras”: G. Kvedaras, V. Armanavičius (62′ M. Djabrailov), K. Upstas (62′ E. Skripkinas), A. Rimkevičius, L. Jurevičius, R. Sadauskas, T. Snapkauskas, M. Dapkus, N. Mačiulis, M. Grigaravičius, L. Čerkauskas.

 

29-ojo turo rungtynės tarp „Sūduvos” ir „Stumbro” pasidėjo aktyviais Marijampolės ekipos veiksmais. Jau pirmomis rungtynių minutėmis po perdavimo iš krašto pavojingai smūgiavo Tomas Radzinevičius, o po kelių minučių perdavimą iš krašto „uždaryti” galva mėgino Ernestas Veliulis, tačiau kamuolį sugavo tinkamą poziciją užsiėmęs „Stumbro” vartininkas Giedrius Kvedaras.

 

12 susitikimo minutę pavojingu išpuoliu atsakė kauniečiai. Tolimą perdavimą išilgai aikštės gavo Klaudijus Upstas, tuomet atliko kelis klaidinančius judesius ir metėsi į baudos aikštelę bei atliko smūgį, kurį „Sūduvos” gynėjai blokavo, o atšokusį kamuolį sugavo Džiugas Bartkus.

 

Labai aktyviai rungtynes pradėję marijampoliečiai įpusėjus kėliniui pradėjo žaisti ramiau, daugiau pozicinį futbolą bei kontroliavo žaidimo eigą. Vienos iš pozicinių atakų metu varžovai neleistinai sustabdė „Sūduvos” gynėją Marko Živkovičių. Pats gynėjas iš baudos smūgio pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur kilo sumaištis ir kamuolys atšoko Ernestui Veliuliui. Šis kaire koja smūgiavo į tolimąjį vartų kampą ir buvo labai arti tikslo – „Stumbrą” nuo įvarčio išgelbėjo laiku koją kyštelėjęs gynėjas.

 

Pirmojo kėlinio pabaigoje Admiras Kecapas buvo neleistinai sustabdytas varžovo ir nesėkmingai nusileido ant peties. Petį susižeidusiam futbolininkui prireikė priverstinio keitimo – vietoje A. Kecapo į aikštę žengė Valentinas Baranovskis.

 

44 minutę ir vėl sumaištis kilo kauniečių baudos aikštelėje. Iš pradžių kamuolį gavęs Nerminas Jamakas uždelsė ir smūgiavo į gynėjus, o po kelių akimirkų kamuolio sulaukęs Tomas Radzinevičius smūgiavo visai greta vartų.

 

Nors pirmoje rungtynių pusėje dominavo „Sūduva”, tačiau pavojingų momentų išpildyti nepavyko – po pirmojo kėlinio lygu.

 

47 minutę po tolimo perdavimo iš dešiniojo atakos krašto laisvas baudos aikštelėje buvęs Tomas Radzinevičius smūgiavo galva, tačiau „sūduviečio” smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

 

54 minutę puikią progą išsiveržti į priekį turėjo „Sūduva”. Marko Živkovičiaus perdavimą iš krašto kumšiais išmušė „Stumbro” vartininkas, o prie kamuolio pirmas suskubęs Valentinas Baranovskis „numetė” jį Nerminui Jamakui, tačiau šio smūgį blokavo gynėjas. Vos po kelių akimirkų atakos smaigalyje atsidūręs Tomas Radzinevičius smūgiavo virš vartų.

 

58 minutę marijampoliečiams pavyko išsiveržti į priekį. Gerą perdavimą į laisvą plotą gavęs Tomas Radzinevičius prasimetė kamuolį pro vartininką ir perdavė jį Nerminui Jamakui, kuris vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tinklą.

 

75 minutę Tomas Radzinevičius aikštės viduryje gavo kamuolį ir veržėsi į baudos aikštelę. „Sūduvietis” apžaidė varžovų gynėją, kuris T. Radzinevičių neleistinai sustabdė baudos aikštelėje. Smūgiuoti nuo 11 metrų žymos stojo pats puolėjas ir sėkmingai jį realizavo.

 

Vos po kelių minučių rezultatą padidino Ernestas Veliulis. Prie tolimojo virpsto buvęs saugas sulaukė perdavimo iš priešingo krašto ir stipriu tiksliu smūgiu pakišo kamuolį po skersiniu.

 

Tris įvarčius antrame kėlinyje pelniusi „Sūduva” iškovojo svarbią pergalę ir sugrįžo į trečiąją „Smscredit.lt A lygos” turnyrinės lentelės poziciją.