Simbolinėje „Smscredit.lt A lygos” turo rinktinėje vienas „Sūduvos” atstovas

Simbolinėje „Smscredit.lt A lygos” turo rinktinėje vienas „Sūduvos” atstovas

2496_inside

Foto: futbolo.tv

 

 

Franko Laličius („Klaipėdos granitas”). Nors uostamiesčio komanda Utenoje nelaimėjo, kroato debiutas Lietuvoje nusisekė. „Klaipėdos granito” vartininkas sėkmingai atmušinėjo „Utenio” atakas pirmajame kėlinyje, kai Aukštaitijos futbolininkai bandė primesti varžovams savo žaidimo sąlygas. F.Laličius buvo patikimas ir po pertraukos, uteniškiams mėginant pasinaudoti paskutiniais šansais įmušti savame stadione pirmą kartą per pastarąsias ketverias rungtynes. Nepavyko – 0:0.

 

Aurimas Tručinskas (Utenos „Utenis”). Jaunas futbolininkas vis jaukiau jaučiasi dešiniojo gynėjo pozicijoje, kurią išsikovojo sezonui jau įsibėgėjus, kai „Utenį” ėmė pjauti traumos. Komandinei Utenos futbolininkų gynybai dvikovoje su „Klaipėdos granitu” net priekabiausi kritikai kažin ar galėtų reikšti rimtesnių pretenzijų, o A.Tručinskas žaidė sau įprastą futbolą. Tiesiogines pareigas gynėjas atliko stropiai, o prisidėti prie „Utenio” atakų progos irgi stengėsi nepraleisti.

 

Tamirlanas Kozubajevas („Klaipėdos granitas”). Savo aikštės pusėje svečiai iš pajūrio turėjo gerokai daugiau darbo nei uteniškiai, bet legionierius iš Kirgiztano  situaciją gynybos širdyje kontroliavo. Antrojo kėlinio viduryje jam pavyko suardyti labai pavojingą „Utenio” ataką, o rungtynių pabaigoje gynėjas vos neišplėšė „Klaipėdos granitui” pergalės – po T.Kozubajevo smūgio galva varžovui teko atmušti kamuolį kone nuo vartų linijos. Dvikovas kirgizas pralaimėdavo labai retai, o jei taip atsitikdavo, gelbėjo F.Laličius.

 

Mantas Fridrikas („Utenis”). Aukštaitijos komanda sunkiai randa būdų įmušti į varžovų vartus, bet ir savo aikštės pusėje įsisiautėti niekam neleidžia. Uteniškiai vėl apsigynė,  M.Fridrikas su Juliumi Aleksandravičiumi, kaip įprasta, dominavo savo baudos aikštelėje ir jos prieigose. „Klaipėdos granitas” surezgė vos keletą pavojingesnių atakų, o patyrusį savo vartininką Pavelą Leusą komanda apsaugojo nuo būtinybės dažnai tiesiogiai kištis į rungtynių veiksmą.

 

Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva”). Be „Utenio” ir „Klaipėdos granito”, šiame ture nepraleido tik „Sūduva”. Nors mėgėjų futbolui būdingos saviveiklos elementų kartais buvo galima įžvelgti ne tik Marko Živkovičiaus ar Iljos Cyvilkos, bet ir V.Slavicko žaidime, be savo kairiojo gynėjo marijampoliečiai kažin ar būtų laimėję – „Sūduva” sukūrė nepernelyg daug progų, o pergalę komandai atnešė puikus V.Slavicko smūgis per save. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vienintelis rungtynių įvartis.

 

Andrius Bartkus (Klaipėdos „Atlantas”). Atraminis saugas suderino klaipėdiečių žaidimo  tonaciją dvikovoje su Kauno „Stumbru” – A.Bartkus jau rungtynių pradžioje atsidūrė pavojingos „Atlanto” atakos smaigalyje, o vėliau iš už baudos aikštelės ribų technišku smūgiu prilipdė kamuolį viršutiniame varžovų vartų kampe. Rezultatas tapo 2:0, galutinę pergalę uostamiesčio komanda šventė santykiu 4:1. Darbas padarytas, vienas labiausiai patyrusių „Atlanto” žaidėjų į Lietuvos rinktinę gali vykti mėgaudamasis gerai atliktos pareigos jausmu.

 

Jurijus Mamajevas („Trakai”). „SMScredit.lt A lygos” Misteris Rezultatyvus perdavimas išliko ištikimas savo įpročiams. Šįkart po įmuštų įvarčių J.Mamajevui galėjo dėkoti ir Davidas Aršakianas, ir Vaidotas Šilėnas. „Trakai” laimėjo 4:2, atsirevanšavo „Šiauliams” už prieš kelias savaites patirtą skaudžią nesėkmę, o senosios sostinės riterių generolas aikštės viduryje dar labiau padidino atotrūkį nuo persekiotojų lygos rezultatyvių perdavimų grafoje. Šį sezoną J.Mamajevas asistavo jau 17-kai įvarčių.

 

Skirmantas Rakauskas („Atlantas”). Vietoj traumuoto Ovidijaus Verbicko į pagrindinę sudėtį patekęs devyniolikmetis saugas labai greitai pasijuto esąs savose rogėse. Iš klaipėdiečių ansamblio S.Rakauskas neiškrito ir sunkiose rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu”, o žaidžiant su „Stumbru” ir laisvės, ir galimybių valdyti situaciją buvo daug daugiau. Asmeninė S.Rakausko statistika – du įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas A.Bartkui. Visa tai – per pirmąjį kėlinį, kuris ir atsakė į visus galėjusius kilti klausimus.

 

Edvinas Jasaitis („Šiauliai”). Nors „SMScredit.lt A lygos” autsaideriai pralaimėjo „Trakams”, jų dešinysis saugas aikštę galėjo palikti aukštai iškelta galva. Rungtynių pradžioje po tikslaus E.Jasaičio perdavimo Deividas Šešplaukis buvo išvedęs šiauliečius į priekį. Vėliau patyręs futbolininkas nepraleisdavo progos priminti savęs riterių vartininkui Mariui Rapaliui smūgiais ir žaidybinėse, ir standartinėse situacijose. Nei E.Jasaičiui įmušti, nei „Šiauliams” išsigelbėti nepavyko, bet „Trakams” vakaras Saulės mieste ir vėl nebuvo labai lengvas.

 

Maksimas Maksimovas („Atlantas”). Rungtynių su „Stumbru” pradžioje kairiajame krašte siautėjo taip, kad net uraganas Anatolijus galėtų pavydėti. Būtent M.Maksimovo reidas baigėsi perdavimu, po kurio S.Rakauskas turbūt būtų įmušęs net tuo pat metu skaitydamas laikraštį. Antrasis įvartis į kauniečių vartus irgi atkeliavo po to, kai jų gynybą sudraskė ir atakos epicentrą į baudos aikštelės prieigas nukreipė M.Maksimovas. Vėliau viesulas kiek aprimo – gal ir todėl, kad prasmės žūtbūtinai draskytis liko daug mažiau.

 

Davidas Aršakianas („Trakai”). Trys įvarčiai per rungtynes. Banalu – jau trečią kartą šį sezoną. Šįkart D.Aršakiano mįslės neišsprendė „Šiauliai”. Vis lengviau bendrą kalbą aikštėje su „Trakų” naujoku Nerijumi Valskiu randantis legionierius iš Rusijos „SMScredit.lt A lygos” snaiperių sąraše pavijo trečioje vietoje buvusį Artūrą Rimkevičių iš „Stumbro”. Nuo „Atlanto” snaiperio Andrejaus Paniukovo D.Aršakianas atsilieka keturiais, o nuo Tomo Radzinevičiaus iš „Sūduvos” – tik dviem įvarčiais. Tai, matyt, reiškia, kad įvarčių medžiotojų varžytuvėse – dar ne vakaras.