A. Veselinovičius: „Jautėsi psichologinis spaudimas“

A. Veselinovičius: „Jautėsi psichologinis spaudimas“

vesel

 

Marijampolės „Sūduva“ vakar minimaliu rezultatu įveikė Kauno „Spyrio“ futbolininkus bei tęsia kovą dėl čempionato apdovanojimų. Pergalę išvykoje rungtyniavusiai „Sūduvai“ atnešė reto grožio Vaido Slavicko įvartis.

 

Po pergalingų rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjęs „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Aleksandras Veselinovičius teigė, jog Marijampolės ekipa buvo verta pergalės, tačiau negailėjo pagyrų turnyrinės lentelės kaimynams „Spyrio“ futbolininkams.

 

„Manau, kad nusipelnėme trijų taškų. Tuo pačiu noriu pastebėti, kad nugalėjome labai kompaktišką ir organizuotą komandą. Matosi, kad mano kolega dirba labai kokybiškai ir ši komanda jau daugelį rungtynių demonstruoja kokybišką žaidimą, labai gerai slepia savo trūkumus ir išnaudoja savo privalumus.

 

Vyriausiasis marijampoliečių treneris teigė, jog šiandien „Sūduvos“ demonstruotas žaidimas priminė italų komandų gynybinį stilių, taip pat žaidimo eigą koregavo psichologinis spaudimas.

 

„Mes šiandien išplėšėme tris taškus, sukūrėme dar keletą momentų, tačiau mūsų žaidimas kažkiek priminė itališkų komandų žaidimą, bet aš nesu tokio futbolo mėgėjas ir esu nepatenkintas puolimo grandimi. Pirmajame kėlinyje žaidėme taip, kaip norėjome, nežiūrint į „tuščias“ 10 minučių jo viduryje. Negaliu pasakyti, kad „Spyris“ sukūrė rimtų momentų, bet antrajame kėlinyje jam priklausė iniciatyva. Tai pirmas kartas čempionate, kai „Sūduva“ žaidė „antruoju numeriu“. Jautėsi psichologinis spaudimas, nes mums reikėjo šių trijų taškų, o po pertraukos „Spyris“ neleido mums žaisti taip, kaip planavome.“

 

Vienintelio rungtynių įvarčio autorius Vaidas Slavickas pritarė treneriui, kad komandos žaidimas nebuvo geras, ypač antrame kėlinyje, tačiau visų svarbiausia – iškovoti trys taškai.

 

„Pirmas kėlinys buvo mūsų naudai, o antrasis – kažkoks pasimetimas. „Spyris“ perėmė iniciatyvą ir buvo pakankamai sunku. Gera komanda, organizuota, bet atsigynėme, viskas gerai. Trūko palaikyti kamuolį, neišėjome į priekį, neužsikabinome. Kada „Spyris“ atakuoja, sunku gintis, kiekviena ataka kažkas pavojingo. Klaida po klaidos ir, ačiū Dievui, apsigynėme, trys taškai. Kaip treneris sako, žingsnis po žingsnio einame. Kiekvienos rungtynės, kiekviena kova, trys taškai – šiuo metu svarbiausi, nes iki čempionato pabaigos liko ne daug. Kartais nors ir negražiai žaidi, bet imi tuos tris taškus ir važiuoji toliau. Vilčių nelaidojame, žiūrime į priekį. Po rinktinės laukia sunkus ciklas, žaisime kas tris dienas, bus įtemptos rungtynės, žiūrėsime, kaip seksis. Tikimės, viskas bus gerai.“