Finišą pasiekė „Stoke City“ treniruočių stovykla

Finišą pasiekė „Stoke City“ treniruočių stovykla

IMG_0515

 

Vakar baigės penkias dienas trukusi „Stoke City“ vaikų futbolo stovykla, kurioje šios sporto šakos paslapčių vaikus mokino „Stoke City“ futbolo mokyklos treneriai. Per gana trumpą laiką jaunieji futbolininkai mokinosi įvairių futbolo subtilybių bei gerai praleido laiką futbolo aikštėje.

 

Stovykloje lietuvaičius futbolo ypatybių mokino trys treneriai iš Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujančio „Stoke City“ klubo. Vienas iš trenerių Waynas Allertonas po stovyklos pasidalino savo mintimis apie šios stovyklos tikslus, vaikų sugebėjimus futbolo aikštėje bei treniruočių sąlygas.

 

Vyresnysis „Stoke City“ futbolo mokyklos treneris W. Allertonas teigė, kad treniruočių stovyklos tikslas – skleisti trenerių sukauptas žinias visame pasaulyje bei pasisemti naujos patirties.

 

„Siekiame palaikyti ryšius su skirtingomis futbolo mokyklomis visame pasaulyje. Savo klube turime įvairių futbolo specialistų, tad rengdami stovyklas užsienyje norime skleisti turimas žinias bei plėsti savo akiratį. Sukauptomis žiniomis stovyklose užsienyje pasinaudojame sugrįžę į savo klubą Anglijoje.“

 

Treniruočių stovykloje dalyvavo apie 40 skirtingo amžiaus vaikų, kurie pagal amžių buvo suskirstyti į tris grupes. W. Allertonas pasakojo, kad treniruotėse dalyvavo įvairaus pajėgumo vaikai, tačiau treneriams didžiausią įspūdį paliko protingai žaidžiantys jaunieji futbolininkai.

 

„Manau, kad stovykloje dalyvavę vaikai turi pakankamai gerus įgūdžius. Stovykloje dalyvavo įvairaus tipo vaikai – vieni tiesiog daug bėgo, kiti daugiau galvojo ir žaidė protingai, pakeltomis galvomis ieškojo laisvų žaidėjų ir tiksliai dalino perdavimus. To mes ir norime bei ieškome.“

 

17 metų „Stoke City“ futbolo mokykloje dirbantis futbolo specialistas teigė, jog maži vaikai visame pasaulyje yra tokie patys ir daro panašius dalykus, o skirtumai tarp jų atsiranda tik gerokai ūgtelėjus.

 

„Vaikai yra vaikai ir jie tokie patys visur. Maži vaikai Lietuvoje ir Anglijoje yra tokie patys, daro tokius pačius dalykus. Vaikams dar reikia labai daug darbo ir laiko, kol jie galėtų tapti profesionaliais žaidėjais, jei iš šioje stovykloje dalyvaujančių vaikų vienas ar du taptų profesionaliais žaidėjais – tai būtų geras pasiekimas. Galbūt keletą vaikų pasikviesime į treniruočių stovyklą Stoke, kur jie galės dar padirbėti su mūsų akademijos treneriais, išmėginti save žaidžiant su užsienio valstybių vaikais bei stebėti pagrindinės „Stoke City“ komandos rungtynes.“

 

Treniruočių stovykla Marijampolėje truko penkias dienas, tad veiksmo treniruotėse nestigo – kiekvieną dieną buvo dirbama ties skirtingais futbolo aspektais.

 

„Per šias penkias dienas dirbome įvairiai – lavinome jaunųjų futbolininkų gynybos bei puolimo sugebėjimus, kamuolio kontroliavimo bei smūgiavimo technikas. Taip pat dirbome ties žaidimu vienas prieš vieną, du prieš du, mokinome kaip reikia komandiškai pulti bei gintis. Kiekvieną dieną dirbome ties skirtingais žaidimo aspektais ir manau, kad ši treniruočių stovykla yra pavykusi.“

 

W. Allertonas džiaugėsi geromis treniruočių sąlygomis Marijampolėje, kurios pasak futbolo specialisto palengvino darbą treneriams.

 

„Treniruočių sąlygos Marijampolėje yra Europinio lygio. Vaikams pasisekė, kad turi tokias sąlygas, kuriomis ir dirbti galima kokybiškiau. Aikštės prižiūrėtojai atlieka puikų darbą ir tikrai gerai prižiūri stadioną, veja išties puiki. Treniruočių sąlygos palengvino darbą treneriams, todėl buvo vienas malonumas dirbti tokioje aplinkoje.“

 

Priminsime, jog rugpjūčio mėnesį „Stoke City“ treneriai surengs dar vieną stovyklą. Šį kartą jaunieji futbolininkai bus suskirstyti į grupes pagal pozicijas aikštėje. Daugiau informacijos apie stovyklą bei registraciją galite rasti čia.

 

IMG_0550 IMG_0586 IMG_0597 IMG_0626 IMG_0662 IMG_0675 IMG_0693 IMG_0738 IMG_0758 IMG_0788