E. Tamulevičius: „Mano stiprybė – reikiamu metu atsidurti tinkamoje vietoje“

E. Tamulevičius: „Mano stiprybė – reikiamu metu atsidurti tinkamoje vietoje“

tamule

 

Rytoj „Arvi“ futbolo arenoje susirinkusių futbolo gerbėjų laukia tikras futbolo spektaklis – į Marijampolę atvyksta daugkartiniai šalies čempionai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai. Prieš įdomią futbolo dvikovą savo mintimis apie šį „Smscredit.lt A lygos“ sezoną bei būsimą akistatą su čempionais pasidalino „Sūduvos“ puolėjas Edvardas Tamulevičius.

 

Puolėjas kalbėdamas apie 2015 metų Lietuvos futbolo čempionatą neslėpė, kad jo nuomone, čempionato lygis pakilo – lygoje dažnai susitikimai baigiasi netikėtais rezultatais bei nestinga intringos turnyrinėje lentelėje.

 

„Manau, kad šių metų „Smscredit.lt A lygos“ čempionatas yra stipresnis nei praėjusiais metais. Lygoje daugiau panašaus kalibro ekipų, antrojo penketo komandos sugeba įveikti pirmojo penketo komandas, taip pat netrūksta netikėtų rezultatų.“

 

Marijampolės „Sūduva“ čempionatą pradėjo gana neblogai, tačiau vėliau neišvengė netikėtumų – sužaidė lygiomis su „Uteniu“, Kauno „Stumbru“, vėliau nusileido Kauno „Spyriui“.

 

„Čempionatą pradėjome išties neblogai, tačiau vėliau turėjome keletą nesėkmingų ruožų, po kurių sunkiai sekdavosi atsigauti. Patyrę pralaimėjimus turėdavome iš naujo įsivažiuoti, bet manau, kad pastaruoju metu viskas krypsta gera linkme ir ateityje seksis daug geriau.“

 

E. Tamulevičius sezono pradžioje retai žengdavo į aikštę, tačiau pastarosiose dvejose rungtynėse pelnė po įvartį. Puolėjas džiaugėsi, jog nepamiršo įvarčių skonio ir sugebėjo per 43 žaidimo minutes pasižymėti du kartus.

 

„Pradžioje sezono beveik nežaidžiau, jau buvau kaip ir pamiršęs įvarčių skonį. Vėliau prasidėjo LFF II lygos pirmenybės, ten gavau progą pasireikšti, keletą kartų įmušiau ir sulaukiau šanso pagrindinėje komandoje.“

 

Tiek rungtynėse su „Šiauliais“, tiek su „Spyriu“ puolėjas įvarčius pelnė tokiose situacijose, kuriose tereikėjo pasiųsti kamuolį į tuščius vartus. Būtent sugebėjimą atsidurti tinkamu metu tinkamoje vietoje puolėjas išskyrė kaip savo stiprybę.
„Praėjusiame sezone „Ekrane“ irgi mušdavau panašaus stiliaus įvarčius. Nesu toks žaidėjas, kuris apeina tris varžovus ir įspūdingu smūgiu nuginkluoja vartininką, tačiau esu toks puolėjas, kuris tinkamu metu atsiduria reikiamoje vietoje.“

 

Rytoj Marijampolės „Sūduva“ namuose priims Vilniaus „Žalgirį“, o kitas „Smscredit.lt A lygos“ rungtynes „Sūduva“ žais lygiai po mėnesio – liepos 23 dieną prieš Kauno „Stumbrą“. E. Tamulevičius teigė, jog pertrauka yra reikalinga siekiant įgauti naujų jėgų ir didesnio noro dirbti.

 

„Man asmeniškai pertrauka yra reikalinga, taip pat kalba ir komandos draugai. Reikia truputį atitrūkti nuo futbolo, pailsėti psichologiškai bei fiziškai ir tuomet su dar didesne energija kibti į darbus.“

 

Rytdienos varžovai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai pastaruoju metu nežaidžia užtikrintai. Penkioliktame lygos ture vilniečiai išvykoje nusileido Klaipėdos „Atlantui“, o praėjusiame „Smscredit.lt A lygos“ ture nesugebėjo įveikti Pakruojo „Kruojos“.

 

„Vilniečiams turėtų būti sunku psichologiškai po dviejų nesėkmingų rungtynių iš eilės. Jei rytoj ne viskas „Žalgiriui“ sektųsi, galbūt tai būtų naudinga mums. Pastaruoju metu ir mes nežaidžiame užtikrintai, todėl abi komandos sieks iškovoti pergalę ir pradžiuginti savo gerbėjus.“ – teigė E. Tamulevičius.