E. Veliulis – XIV turo simbolinėje rinktinėje

E. Veliulis – XIV turo simbolinėje rinktinėje

2193_inside

 

foto: futbolo.tv

 

 

Turo rinktinėje kone visas vietas užėmė pargales pasiekusių komandų atstovai. Be nuolat į ją patenkančių futbolininkų, šiame ture blykstelėjo ir keli nauji veidai.

 

Povilas Valinčius („Šiauliai”). Antras iš eilės „sausainis” savuose vartuose, antrą kartą iš eilės vieta lygos turo rinktinėje. Šiauliečiai nagais ir dantimis išplėšė pirmą sezono pergalę, 1:0 įveikę Pakruojo „Kruoją”, o be savo vartininko pastangų jie turbūt nebūtų pajėgę to padaryti. Intriga antroje turnyro lentelės pusėje atgyja – atrodo, „Šiauliai” nėra linkę romiai susitaikyti su absoliutaus autsaiderio vaidmeniu.

 

Deividas Česnauskis („Trakai”). Taip, jie pralaimėjo po vienuolikos pergalių iš eilės. Bet komandos kapitonas, ko gero, buvo vienintelis, apie kurį niekas negalėtų sakyti, kad jis neparodė visko, ką moka. Utenos „Utenio” gynyba supančiojo riterių puolimo lyderius, bet dešinysis gynėjas spindėjo ir pirmajame kėlinyje, ir po pertraukos, kai jam buvo pridėta papildomų puolimo funkcijų. Išvada: veterano grįžimas į šalies rinktinę – laiku ir vietoje.

 

Mantas Fridrikas (Utenos „Utenis”). Šįsyk – labiau kaip komandinės gynybos simbolis. Kovodami su „Trakais” – net tada, kai turėjo kiekybinę persvarą – uteniškiai dažniausiai tarp kamuolio ir savų vartų laikė bent devynis futbolininkus. Paradui, aišku, vadovavo vartininkas Pavelas Leusas, bet M.Fridrikas ir vėl buvo ramus, patikimas, elegantiškas. Rezultatas – „Utenio” pergalė 1:0.

 

Semiras Kerla (Vilniaus „Žalgiris”). Savo vartų prieigose čempionų vidurio gynėjams dažniausiai nelabai yra ką veikti. Rungtynės su Kauno „Stumbru” nebuvo išimtis – „Žalgiris” laimėjo 4:0. S.Kerla, kaip įprasta, dairėsi ir į varžovų teritoriją. Sykį pirmajame kėlinyje po jo smūgio kauniečių vartininkui Giedriui Kvedarui teko padirbėti – kamuolys atšoko į skersinį.

 

Robertas Freidgeimas („Utenis”). Ne iš gero gyvenimo kairiojo gynėjo pozicijoje atsidūręs futbolininkas ne tik padarė viską, kad būtų suvaldytas D.Česnauskio ir Aleksandro Byčianoko tandemas, bet ir pats stengėsi dalyvauti atakose. To, kad Aukštaitijos komandai Danielis Gunevičius negalėjo padėti dėl traumos, o Gabrielius Zagurskas – dėl nuobaudos, niekas turbūt ir nepastebėjo.

 

Jakubas Wilkas („Žalgiris”). Banalu – dar trys rezultatyvūs perdavimai. Pagal šį rodiklį Kuba, kaip lenką vadina ir komandos draugai, ir jos gerbėjai, aplenkė Jurijų Mamajevą iš „Trakų” ir tapo „SMScredit.lt A lygos” vienvaldžiu lyderiu. Iš viso komandos draugams šiemet J.Wilkas patiekė 11 žudančių sviedinių, o trys per rungtynes – ne rekordas. Šiemet sykį buvo ir keturi.

 

Dovydas Virkšas (Klaipėdos „Atlantas”). Jaunas uostamiesčio komandos saugas nedažnai sulaukia progų sužaisti pagrindinėje sudėtyje, bet 2:0 laimėtoje dvikovoje su Kauno „Spyriu” buvo vienas ryškiausių klaipėdiečių veidų. D.Virkšas kartu su Dovydu Norvilu padarė viską, kad „Atlantas” kontroliuotų aikštės vidurį. Misija įvykdyta – pajūrio futbolininkai ne tik papildė savo sąskaitą trimis taškais, bet ir atsirevanšavo kauniečiams už vos prieš savaitę patirtą nesėkmę.

 

Linas Pilibaitis („Žalgiris”). Naudingiausias LFF taurės turnyro finalo žaidėjas pagavo palankų vėją. Dvikovoje su „Stumbru” – dar du įvarčiai, iš esmės nulėmę rungtynių baigtį. Jei sezono pradžioje galėjo kilti abejonių dėl to, ar L.Pilibaitis sugebės greitai ir sklandžiai įsilieti į žaidimą po traumos, dabar į visus klausimus atsakyta. Rezultatyviausias praėjusio sezono čempionų žaidėjas žudo – bijokite, varžovai.

 

Ernestas Veliulis (Marijampolės „Sūduva”). Didžiąją sezono dalį Vaidoto Šilėno šešėlyje praleidęs kairysis „Sūduvos” saugas, gavęs šansą, blykstelėjo – rungtynėse su „Klaipėdos granitu” pirmasis marijampoliečių įvartis buvo įmuštas, kai vartininkas po buvusio uostamiesčio komandos žaidėjo smūgio atmušė kamuolį tiesiai po Valentino Baranovskio kojomis, o antrą į savo sąskaitą įsirašė pats E.Veliulis. V.Šilėnas paliko „Sūduvą”, todėl, reikia manyti, E.Veliulio žaidimas ateityje kris į akį dažniau.

 

Kristis Andreou („Žalgiris”). Tyliai, ramiai, nuo suolo. Bet ateina laikas, kai „Žalgirio” puolėjas iš Kipro vėl atranda įvarčių medžiotojo instinktą. Į dvikovos su „Stumbru” sūkurį K.Andreou buvo mestas pirmojo kėlinio pabaigoje, o aikštę paliko savo sąskaitoje turėdamas du įvarčius. Gera žinia sostinės komandos treneriui Valdui Dambrauskui, kuriam galvosūkis dėl puolėjų pasirinkimo artėjant Europos sezonui – turbūt vienas opiausių.

 

Andrejus Paniukovas („Atlantas”). Po ilgos pertraukos įrodė, kad gali nulemti rungtynių baigtį individualiais veiksmais. Rungtynėse su „Spyriu” – dublis antrajame kėlinyje po to, kai treneris Konstantinas Sarsanija per pertrauką savo puolėjui priminė jo kuklią rezultatyvumo statistiką pastaruoju metu. Šiaip ar taip – faktas: rezultatyviausių „SMScredit.lt A lygos” žaidėjų sąraše A.Paniukovas atitrūko nuo Tomo Radzinevičiaus iš Marijampolės „Sūduvos” dviem įvarčiais.