FK „Kl. granitas” – FK „Sūduva”: statistika

FK „Kl. granitas” – FK „Sūduva”: statistika

statistika

 

Antradienį uostamiestyje vykusiose rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ nutraukė nesėkmingų rungtynių seriją. Marijampoliečiai išvykoje privertė pasiduoti „Klaipėdos granitą“. Nors klaipėdiečiai pirmieji išsiveržė į priekį, kuomet 16 minutę įvartį pelnė Karolis Laukžemis, tačiau „sūduviečiai“ atsitiesė ir iškovojo septintąją pergalę čempionate. Įvarčius „Sūduvos“ gretose pelnė krašto saugai – dešinėje rungtyniavęs Valentinas Baranovskis ir kairiame atakos flange žaidęs Ernestas Veliulis.

 

Marijampoliečiai, kaip jau įprasta, dažniau kūrė pozicines atakas ir kontroliavo kamuolį. Aikštės šeimininkai su kamuoliu praleido 42 procentus rungtynių laiko, tuo tarpu Marijampolės ekipa su kamuoliu praleido 58 procentus dvikovos laiko.

 

„Sūduva“ gerokai dažniau sukeldavo pavojų prie varžovų vartų. Aleksandro Veselinovičiaus auklėtiniai atliko 18 smūgių link „Klaipėdos granito“ vartų, iš jų 8 smūgiai skriejo į vartų plotą. Klaipėdiečiai atsakė penkiais išpuoliais prie „sūduviečių“ vartų (iš penkių smūgių į „Sūduvos“ vartų plotą skriejo trys).

 

Antradienio susitikime nestigo tvirtos vyriškos kovos. Abi komandos iš viso prasižengė net 31 kartą ir teisėjas iš Latvijos Andris Treimanis net 7 kartus į viršų kėlė geltoną kortelę. Visgi taisykles dažniau pažeidinėjo klaipėdiečiai, kurie pražangomis varžovus stabdė 17 kartų ir „užsidirbo“ penkias geltonas korteles. „Sūduva“ prasižengė 14 kartų ir geltonas korteles užsidirbo Karolis Chvedukas bei Marius Šoblinskas. Pastarajam tai buvo ketvirtoji geltona kortelė šį sezoną, tad kitas rungtynes prieš „Šiaulius“ „sūduvietis“ praleis dėl diskvalifikacijos.

 

Sėkmingiausiai rungtynės susiklostė „Sūduvos“ saugui Ernestui Veliuliui. Pirmasis komandos įvartis krito po E. Veliulio smūgio ir rikošeto, o pirmasis prie kamuolio suskubęs Valentinas Baranovskis pasiuntė kamuolį į tinklą. Antrame kėlinyje pasižymėjo ir pats E. Veliulis. Po gražios kombinacijos į smūgio poziciją „Sūduvos“ saugą išvedė Tomas Radzinevičius ir šis tiksliai smūgiavo į apatinį vartų kampą. Verta pažymėti ir tai, kad tikslą pasiekė 51 iš 64 E. Veliulio perdavimų (80 procentų tikslumas).

 

Kitas rungtynes Marijampolės „Sūduva“ žais artėjantį sekmadienį, „Arvi“ futbolo arenoje. „Sūduviečiai“ 19 valandą 30 minučių susitiks su Šiaulių „Šiauliais“.