A. Gabrio treniruojami dešimtmečiai – tarptautinio turnyro laimėtojai

A. Gabrio treniruojami dešimtmečiai – tarptautinio turnyro laimėtojai

1

 

Praeitą savaitgalį Alytaus „Dainavos“ mokyklos stadione vyko  tarptautinis vaikų gimusių 2005 metais ir jaunesnių futbolo turnyras Irmantui Stumbriui, Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės nariui, Alytaus futbolo mokyklos auklėtiniui atminti.

 

Irmantas Stumbrys Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje žaidė su alytiškiais, vartininku Gintaru Stauče, puolėju Eimantu Poderiu, taip pat tokiomis šalies futbolo garsenybėmis, kaip Valdas Ivanauskas, Igoris Pankratjevas. Su jais 1992 ir 1994 metais alytiškis laimėjo Baltijos šalių čempionatą. 1993 metais, rungtyniaudamas „Ekrane“, I. Stumbrys buvo pripažintas geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku.
Nuo 1997-ųjų 1.77 m ūgio Lietuvos futbolo talentas rungtyniavo Sankt Peterburgo (Rusija) „Zenite“. Tubūt sėkmingiausias alytiškio saugo sezonas buvo 1999-2000 metais, kai Maskvos (Rusija) „Torpedo-ZIL“ sudėtyje pavyko sužaisti 52 varžybas ir jų metu pelnyti 7 įvarčius. 1995-1999 metais I. Stumbrys nacionalinės rinktinės sudėtyje pasirodė 37 kartus, įmušė 2 įvarčius. Nuo vaikystės futbolo kupiną gyvenimą Irmantas paliko 2000 metų rudenį netikėtai mirus.

 
Jau XVI tarptautiniame Irmanto Stumbrio vaikų furbolo turnyre, gegužės 22-24 dienomis, dalyvavo aštuonios komandos: Venspilio „Venspils“ komanda iš Latvijos, Kaliningrado „Baltika“ ir „Junost“ iš Rusijos, Baltarusijos Gardino „Neman“, SRC „Dainava“ Alytus, Vilniaus FM ir Algimanto Gabrio treniruojami dešimtmečiai „sūduviečiai“, kurie turnyre rungtyniavo dvejomis komandomis. A.Gabrio auklėtiniai nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo ir turnyre užėmė pirmąsias dvi vietas. Turnyrą laimėjusi Sūduvos II komanda 4:0 nugalėjo alytiškius, 6:0 Kaliningrado „Junost“, 3:0 Kaliningrado „Baltika“, 4:2 Latvijos „Venspils“ ir 1:1 sužaidė su Vilniaus FM. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju išrinktas Matas Miškinis, o turnyro geriausiu vartininku Justas.

 

Už pagalbą dalyvaujant tarptautiniame turnyre dėkojame vaikučių tėveliams ir už didelę kantrybę bei atsidavimą treneriui Algimantui Gabriui.

 

1

 

2 3