„Sūduva” nusileido beveik kėlinį mažumoje žaidusiam „Uteniui”

„Sūduva” nusileido beveik kėlinį mažumoje žaidusiam „Uteniui”

„Arvi” futbolo arena

Rungtynių teisėjas – Donatas Rumšas

Marijampolės „Sūduva” 0-1 Utenos „Utenis”

59′ [0-1] P. Krasnovskis

 

 

Startinės komandų sudėtys:

 

„Sūduva”: D. Bartkus, M. Živkovič, M. Ugge, N. Prebiračevič, V. Bagdanavičius (50′ M. Kovačevič), M. Šoblinskas, P. Kiselevskis (35′ E. Veliulis), V. Baranovskij, V. Šilėnas, K. Chvedukas, T. Radzinevičius.

 

„Utenis”: P. Leus, A. Tručinskas, R. Freidgeimas, J. Aleksandravičius, V. Jeriomenko, E. Mastianica (90′ M. Dūda), G. Zagurskas, D. Kazubovičius (84′ Y. Vereshchak), M. Fridrikas, P. Krasnovskis, E. Vainoras (46′ I. Traschynski).

 

XIII turo „Smscredit.lt A lygos” rungtynės Marijampolėje prasidėjo žvalgyba. Pirmomis dešimt susitikimo minučių didžioji dalis žaidimo vyko aikštės viduryje, o pavojingų progų prie, po kurių galėjo kristi įvartis į vienus ar kitus vartus – nebuvo.

 

Pirmasis pavojingas momentas rungtynėse kilo tik 25 minutę. Po gražios kombinacinės atakos „Sūduvos” gynėjas Marko Živkovičius skersavo kamuolį į baudos aikštelę, kurioje du „Utenio” gynėjai nepasiekė kamuolio, kuris nukrito tiesiai Tomui Radzinevičiui. Deja, marijampoliečių puolėjas netikėtai gavęs kamuolį jo tinkamai sustabdyti nesugebėjo ir pavojų likvidavo „Utenio” vartininkas Pavelas Leusas.

 

Po dešimties minučių identiškos atakos metu atakos smaigalyje ir vėl atsidūrė Tomas Radzinevičius. Šį kartą perdavimą į baudos aikštelę pasiuntė Valentinas Baranovskis, o aukščiau varžovų gynėjų iššokęs T. Radzinevičius smūgiavo galva, tačiau kamuolys praskriejo visai greta vartų virpsto.

 

Kėlinio pabaigoje po kampinio kilo „gaisras” „Utenio” baudos aikštelėje. Vaidotas Šilėnas pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kurioje „Utenio” futbolininkams nepavyko išmušti kamuolio iš baudos aikštelės, o marijampoliečiams smūgiuoti į vartus. Po trumpos sumaišties „sūduviečiai” smūgiavo link vartų, tačiau netiksliai.

 

Po vangaus pirmojo kėlinio švieslentė rodė lygų rezultatą – 0:0.

 

Antrojo kėlinio pradžioje „Utenis” aikštės viduryje prarado kamuolį, jį gavęs Tomas Radzinevičius techniškai į laisvą plotą kamuolį įmetė Ernestui Veliuliui. Šis prasiveržė kairiuoju atakos kraštu ir klastingai smūgiavo į vartus, tačiau šiek tiek netiksliai.

 

57 minutę „Utenio” futbolininkas prasižengė prieš Tomą Radzinevičių, o po teisėjo švilpuko „Utenio” gynėjas Gabrielius Zagurskas mušė kamuolį į nukritusį „sūduvietį” už šį epizodą uteniškių žaidėjas buvo nubaustas antrąja geltona kortele ir aikštę paliko.

 

Nors ir liko žaisti mažumoje, po dviejų minučių „Utenio” futbolininkai išsiveržė į priekį. Po kampinio tiksliai galva smūgiavo uteniškių saugas Povilas Krasnovskis.

 

Praleidę įvartį marijampoliečiai padidino tempą ir ėmė spausti varžovus. 72 minutę po Marko Živkovičiaus perdavimo iš krašto Tomas Radzinevičius galva kamuolį „numetė” Mariui Šoblinskui, kurio pavojingą smūgį blokavo gynėjas. Po poros minučių ir dar vieno perdavimo iš krašto galva smūgiavo Karolis Chvedukas, tačiau „Sūduvos” saugo smūgį sugavo ant vartų linijos stovėjęs Pavelas Leusas.

 

84 susitikimo minutę Valentinas Baranovskis atliko „aštrų” perdavimą į „Utenio” vartininko aikštelę, tačiau nei vienam „Sūduvos” žaidėjui kamuolio pasiekti nepavyko.

 

Nors beveik visą antrąjį kėlinį „Utenis” žaidė mažumoje dėl iš aikštės išvyto Gabrieliaus Zagursko, tačiau uteniškiai sugebėjo pelnyti įvartį ir išlaikyti šį rezultatą. Marijampoliečiams ir antrojo rato susitikime nepavyko palaužti „Utenio” pasipriešinimo.