T. Radzinevičius: „Įvarčius muša „Sūduva“, o ne atskiri žaidėjai“

T. Radzinevičius: „Įvarčius muša „Sūduva“, o ne atskiri žaidėjai“

radze

 

Marijampolės „Sūduva“ rytoj žais paskutiniąsias „Smscredit.lt A lygos“ pirmojo rato rungtynes. „Sūduviečiai“ „Arvi“ futbolo arenos manieže susitiks su Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkais. Tai bus ketvirtosios marijampoliečių rungtynės namuose šių metų čempionate.

 

Artėjant svarbioms rungtynėms komandos atakų lyderis Tomas Radzinevičius pasidalino savo mintis su svetaine fksuduva.lt.

 

Komandos kapitonas šiame sezone tviska ryškiomis spalvomis. Sužaidęs aštuonerias rungtynes Tomas Radzinevičius yra pelnęs devynis įvarčius ir atlikęs tris rezultatyvius perdavimus. Pats puolėjas džiaugiasi pelnomais įvarčiais, tačiau to nesureikšmina.

 

„Mano žaidimas lyginant su praėjusiais sezonais tikrai nepasikeitė. Sutinku su treneriu, kuris sako, kad įvarčius muša „Sūduva“, o ne atskiri žaidėjai. Šiame sezone sekasi išnaudoti komandos draugų sukuriamas progas. Praėjusiame sezone taip pat turėjau daug progų, tačiau vis šlubavo progų realizacija. Galbūt naujojo trenerio atėjimas įnešė šviežumo į kolektyvą. Mūsų žaidimas paremtas komandiniais veiksmais – komandos draugai sukuria geras progas, o aš bandau pelnyti įvarčius.“

 

33 metų amžiaus puolėjas teigė, jog komandos demonstruojamas žaidimas skiriasi nuo praėjusio sezono „Sūduvos“ žaidimo filosofijos.

 

„Praėjusiame sezone daug rungtynių žaidėme „antru“ numeriu, daugiau gindavomės ir tuomet stengdavomės surengti greitas atakas. Atėjus Aleksandrui Veselinovičiui pasikeitė komandos braižas. Dabar mes daugiau kontroliuojame kamuolį, žaidžiame pozicinį futbolą. Manau, kad futbolininkai pradeda įsisavinti tai, ko nori treneris ir mums sekasi vis geriau. Tikrai judame teisinga linkme.“ – teigė T. Radzinevičius.

 

Marijampolės „Sūduva“ praėjusiame sezone taip ir nesugebėjo įveikti Klaipėdos „Atlanto“. Marijampoliečiai kartą nusileido uostamiesčio futbolininkams, o kiti trys susitikimai baigėsi lygiosiomis.

 

„Rungtyniauti prieš „Atlantą“ – visada sunku. Klaipėdiečiai labai kovingi, žaidžia tvirtai, nebijo kontakto. Prie „Atlanto“ prisijungė Andrėjus Paniukovas, kuris yra labai greitas, sugeba pelnyti įvarčius ir tai rodo statistika. Reikia būti atidiems gynyboje, nes uostamiesčio futbolininkai gali bet kada nubausti už neatidumą.“

 

T. Radzinevičius neslėpė, kad „Atlantas“ nėra pats parankiausias varžovas „Sūduvai“, tačiau futbolininkas išliko optimistiškas ir teigė, kad komanda gali nutraukti nelaimėtų rungtynių seriją ir įveikti klaipėdiečius.

 

„Manau, kad „Atlantas“ nėra pati parankiausia komanda. Praėjusiame sezone neįveikėme ir Pakruojo „Kruojos“, bet pirmame čempionato ture šią nemalonią seriją sugebėjome nutraukti. Praėjusiame sezone įrodėme, kad galime įmušti „Atlantui“, bet pelnė įvarčius nesusitvarkydavome su psichologiniais dalykais ir nesugebėdavome išlaikyti pranašumo. Mums reikia žaisti susikaupus ir susikoncentravus nuo pirmos iki devyniasdešimtos minutės, tuomet galime tikėtis teigiamo rezultato.“

 

„Sūduva“ penktadienio rungtynes žais „Arvi“ futbolo arenos manieže. Komandos kapitonas pasakojo, kad žaidimas skirtinų dangų aikštėse atsiliepia futbolininkų fizinei kondicijai.

 

„Iš patirties galiu pasakyti, kad aikštės kaitaliojimas apkrauna daug raumenų. Žaidžiant dirbtinoje dangoje dirba vieni raumenys, rungtyniaujant ant natūralios dangos – kiti. Esant dažnam aikštės kaitaliojimui raumenys nespėja atsistatyti, kojose jaučiasi nuovargis. Turime tokį laikotarpį, kuomet žaidžiame vos ne kas tris dienas, todėl treneris nusprendė, kad geriau būtų nekeisti dangos ir taip sutaupyti žaidėjams jėgų, kad šie atrodytų „šviežesni“. Pirmadienį žaidėme su „Žalgiriu“ ir laiko atsistatyti nėra daug, todėl nusprendėme žaisti manieže.“