Lietuvos U-19 rinktinė baigė pasirodymą Elitiniame Europos čempionato atrankos etape

Lietuvos U-19 rinktinė baigė pasirodymą Elitiniame Europos čempionato atrankos etape

Lietuva U-19 2Lietuvos jaunimo rinktinė vakar baigė savo pasirodymą Elitiniame atrankos į Europos čempionatą etape. Lietuvaičiai vienoje grupėje rungtyniavo su Belgijos, Švedijos ir Rusijos bendraamžiais. Mūsų šalies futbolininkai surinko du taškus ir liko trečioje turnyrinės lentelės vietoje. Pirmąją vietą grupėje užėmė tris pergales iš tiek pat galimų iškovoję Rusijos futbolininkai, antroje vietoje liko Belgai, ketvirtoje – Švedai.

 

Lietuvos U-19 rinktinė pirmose grupės rungtynėse susitiko su Švedijos bendraamžiais. Rungtynės baigėsi 1:1 ir komandos pasidalino po tašką. Antroji grupės dvikova lietuviams susiklostė labai nesėkmingai. Rusijos U-19 rinktinei buvo nusileista net 0:6. Trečiosios grupės rungtynės vyko vakar ir lietuvaičiai įsirašė dar vieną tašką į turnyrinę lentelę. Rungtynės tarp Lietuvos ir Belgijos U-19 rinktinių baigėsi rezultatu 2:2. Belgai į priekį išsiveržė jau 15 minutę, tačiau Tomas Dombauskis 30 minutę išlygino rezultatą. 75 minutę belgai rezultatą vėl persvėrė, bet lietuvaičiams pavyko išsigelbėti, kuomet 93 minutę Danielis Romanovskis rezultatą išlygino.

 

Jaunimo rinktinėje rungtyniavo „Sūduvos“ saugas Edvinas Puzara. „Sūduvietis“ rungtynėse su Švedija aikštėje nepasirodė, susitikime su Rusijos bendraamžiais E. Puzara rungtyniavo nuo 57 minutės, o vakar dienos rungtynėse marijampolietis aikštėje po keitimo pasirodė 46 minutę.