„Sūduva” palaužė „Kl. granitą” ir iškovojo pirmąją pergalę namuose

„Sūduva” palaužė „Kl. granitą” ir iškovojo pirmąją pergalę namuose

Marijampolės „Arvi” futbolo arena

Rungtynių teisėjas – Vijūnas Vasiliauskas

Marijampolės „Sūduva” 3-1 „Klaipėdos granitas”

15′ [1-0] T. Radzinevičius

48′ [1-1] D. Lukošius

70′ [2-1] T. Radzinevičius

73′ [3-1] K. Chvedukas

 

Startinės komandų sudėtys:

 

„Sūduva”: D. Bartkus, M. Živkovič, N. Prebiračevič (40′ I. Tsyvilko), M. Ugge, M. Kovačevič, M. Šoblinskas, P. Kiselevskis (56′ E. Veliulis), V. Baranovskij (85′ A. Brokas), V. Šilėnas, K. Chvedukas, T. Radzinevičius.

 

„Klaipėdos granitas”: T. Simaitis, E. Potapov, R. Urbelis, M. Papšys, T. Vitukynas, R. Borusas, M. Strauka (25′ A. Jerošenko), K. Gnedojus, G. Kruša, K. Laukžemis (82′ L. Rimkus), D. Lukošius (86′ A. Kurbangalijevas).

 

Penktojo turo susitikimas Marijampolėje prasidėjo klaipėdiečių vartų apgultimi. „Sūduva” spaudė savo varžovus ir atakose demonstravo žemais perdavimais bei kombinacijomis paremtą futbolą.

 

Pirmas pavojingas momentas prie „Kl. granito” vartų kilo 8 rungtynių minutę. Marijampoliečių krašto gynėjas Milošas Kovačevičius prasiveržė kairiuoju atakos kraštu ir atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę. Tomas Radzinevičius iššoko aukščiau už klaipėdiečių gynėjus ir galva smūgiavo vartų link. Puolėjo smūgis skriejo virš vartų.

 

15 rungtynių minutę įvartis krito į „Klaipėdos granito” vartus. „Sūduvietis” Marko Živkovičius atliko tikslų perdavimą Tomui Radzinevičiui. Varžovų baudos aikštelėje buvęs puolėjas nuginklavo klaipėdiečių vartininką Tadą Simaitį ir pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

 

25 minutę atakos smaigalyje ir vėl suveikė T. Radzinevičiaus ir M. Živkovičiaus duetas. Pastarasis ir vėl perdavė kamuolį iš dešiniojo atakos krašto, o marijampoliečių atakų lyderis vienu lietimu perdavimą bandė „uždaryti”, tačiau T. Radzinevičiaus smūgiuotas kamuolys skriejo greta virpsto.

 

30 minutę marijampoliečiai surengė gražią ir pavojingą ataką. Aikštės viduryje perėmė kamuolį, keletu perdavimų vienu lietimu atsikratė spaudžiančių varžovų žaidėjų, Povilas Kiselevskis puikiai perdavė kamuolį Tomui Radzinevičiui, šis suklaidino varžovų gynėją ir pakėlė kamuolį į baudos aikštelę. Varžovų baudos aikštelėje be priežiūros likęs Karolis Chvedukas smūgiavo galva, tačiau „Kl. granitą” nuo antrojo įvarčio išgelbėjo vartininkas.

 

Po kelių minučių klaipėdiečių saugas Marius Papšys suklaidino „Sūduvos” gynėją ir iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo į vartus. Stiprų smūgį sugavo Džiugas Bartkus.

 

45 minutę Marko Živkovičius dar kartą tiksliai „skersavo” kamuolį į baudos aikštelę Tomui Radzinevičiui. Puolėjo smūgis galva skriejo virš vartų.

 

Pirmasis kėlinys baigėsi marijampoliečiams pirmaujant rezultatu 1:0. Vienintelį įvartį pirmoje rungtynių pusėje pelnė Tomas Radzinevičius.

 

48 minutę nesusikalbėjus „Sūduvos” gynėjams ir vartininkui krito išlyginamasis įvartis. Deividui Lukošiui beliko pasiųsti kamuolį į tusčius vartus.

 

62 minutę „Sūduva” atliko derinį nuo kampinio atžymos. Tomas Radzinevičius praleido kamuolį, o iš labai dėkingos situacijos smūgiavęs gynėjas Maximiliano Ugge buvo netikslus ir jo smūgiuotas kamuolys lėkė virš vartų.

 

65 minutę klaipėdiečių saugas Karolis Laukžemis pasinaudojo „Sūduvos” gynėjų klaida ir išbėgo vienas prieš marijampoliečių vartininką, tačiau Džiugas Bartkus išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

 

70 minutę marijampoliečiai ir vėl išsiveržė į priekį. Vaidotas Šilėnas iš kairiojo atakos krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelę Valentinui Baranovskiui, kuris galva „numetė” kamuolį Tomui Radzinevičiui ir šis pelnė antrąjį savo ir komandos įvartį.

 

Vos po kelių minučių gražios atakos metu Tomas Radzinevičius praleido kamuolį į baudos aikštelę Karoliui Chvedukui, kuris tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą nuginklavo Tadą Simaitį.

 

Pelnę du greitus įvarčius „sūduviečiai” ir toliau spaudė varžovus. Greitoje atakoje pasižymėti dar kartą galėjo Karolis Chvedukas, tačiau iki įvarčio pritrūko tikslumo.

 

76 minutę rezultatą sušvelninti galėjo „Klaipėdos granitas”, tačiau „granitiečio” smūgį atmušė Džiugas Bartkus ir kamuolį už galinės linijos išmušė Milošas Kovačevičius.

 

Rungtynės pasibaigės sunkia marijampoliečių pergale rezultatu 3:1. Du įvarčius pelnė „Sūduvos” atakų lyderis Tomas Radzinevičius, vieną pridėjo saugas Karolis Chvedukas.