FK „Utenis“ – FK „Sūduva“: statistika

FK „Utenis“ – FK „Sūduva“: statistika

reportas

 

Praėjusį trečiadienį Marijampolės „Sūduva“ žaidė ketvirtojo turo „Smscredit.lt A lygos“ rungtynes. „Sūduviečiai“ Visagine susitiko su Utenos „Utenio“ futbolininkais. 49 minutę po Vitalijaus Kavaliausko įvarčio „Utenis“ išsiveržė į priekį, tačiau marijampoliečiai rezultatą išlygino, tai 84 minutę padarė po keitimo aikštėje pasirodęs Ernestas Veliulis.

 

Marijampoliečiai, kaip jau įprasta šiame sezone, ilgiau kontroliavo kamuolį už savo varžovus. „Sūduva“ kamuolį kontroliavo 63 procentus rungtynių laiko, tuo tarpu „Utenis“ – 37 procentus.

 

„Sūduva“ taip pat atliko 19 smūgių link varžovų vartų, tačiau reikia pažymėti tai, jog beveik 70 procentų, tai yra 13 smūgių link „Utenio“ vartų buvo pasiųsti pirmame kėlinyje. „Utenis“ atliko 16 smūgių (iš jų 10 buvo atlikta antrame kėlinyje) link marijampoliečių vartų.

 

„Sūduva“ kėlė tris kartus daugiau kampinių, nei varžovai. Marijampoliečiai atliko 6 smūgius nuo kampinio žymos, tuo tarpu „Utenis“ vos du.

 

Marijampoliečiai daugiau kartų atsidūrė nuošalėje  bei prasižengdavo dažniau, nei varžovai. „Sūduva“ prasižengė 15 kartų, „Utenis“ – 13. Marko Živkovičius ir Maximiliano Ugge po pražangų buvo nubausti geltonomis kortelėmis, tuo tarpu „Utenio“ gretose po pražangos įspėtas buvo Valentinas Jeriomenko.

 

Žvelgiant į statistiką geriausias žaidėjas „Sūduvos“ gretose buvo saugas Marius Šoblinkas. 27 metų amžiaus futbolininkas trečiadienio rungtynėse perėmė  5 kamuolius, iš 62 saugo perdavimų 53 buvo tikslūs (85 procentų tikslumas). M. Šoblinskas taip pat laimėjo 14 dvikovų (56 procentai laimėtų dvikovų).

 

Visagine vykusios rungtynės pritraukė 300 žiūrovų.

 

Kitas „Smscredit.lt A lygos“ rungtynes Marijampolės „Sūduva“ žais pirmadienį, „Arvi“ futbolo arenoje, 18 valandą. Marijampoliečiai išmėgins jėgas prieš „Klaipėdos granito“ futbolininkus.