„Gerumo diena“ Keturvalakiuose sulaukė didelio dėmesio

„Gerumo diena“ Keturvalakiuose sulaukė didelio dėmesio

Vilkaviškio  rajono Keturvalakių mokyklos-daugiafunkcinio centro mokinių tarybos vadovas Martynas Karpavičius kartu su mokiniais kiekvienais metais mokykloje organizuoja „Gerumo dieną“. Žinant, kad vaikai iš globos įstaigų jaučia socialinę atskirtį visuomenėje, šiais metais kartu su STIHL futbolo akademija surengėme Marijampolės savivaldybės ir Vilkaviškio rajono vaikų globos įstaigų futbolo šventę.

 

Šventėje dalyvavo Vilkaviškio rajono Alvito vaikų globos namų, Marijampolės savivaldybės vaikų globos namų „Putinas“, Marijampolės vaiko tėviškės namų ir VšĮ vaiko dienos centro „Gelbėkit vaikus“ auklėtiniai. Taip pat įtraukti pavyko ir Marijampolės futbolo centro bei Vilkaviškio sporto mokyklos futbolininkes, Alvito pagrindinės mokyklos mokinius.

 

Surengtas mini futbolo turnyras 3 prieš 3 į mažus vartus, kuriame varžėsi 16 komandų. Turnyre vaikų  globos namų auklėtiniai žaidė atskirose komandose kartu su futbolo centro, sporto mokyklos, Keturvalakių mokyklos-daugiafunkcinio centro ir Alvito pagrindinės mokyklos žaidėjais.

 

Pertraukų metu vaikai varžėsi taiklumo tento, „milžiniško“ kamuolio, tikslumo smūgiuojant į mažus vartus ir žongliravimo rungtyse. Kartu su jais varžėsi ir juos atlydėję mokytojai ir globėjai.

 

Taiklumo tento rungtyje daugiausiai taškų surinko Gražina Daukentytė iš Vaiko tėviškės namų.

 

„Milžiniško“ kamuolio ridenimo rungtyje laimėjo Haroldas Andriukaitis iš Alvito vaikų globos namų.

 

Tikslumo rungtyje nugalėjo Augustė Stanaitytė iš VšĮ vaiko dienos centro „Gelbėkit vaikus“.

 

Kamuolio žongliravime nepralenkiamas buvo Artur Seninec iš Marijampolės vaikų globos namų „Putinas“.

 

Visus dalyvius atminimo dovanėlėmis apdovanojo Vilkaviškio visuomenės sveikatos biuro specialistė Žydrūnė Čekanavičienė ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilkaviškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos skyriaus specialistės Rūta Kairienė ir Renata Bielokrienickaja.

 

Šiuo renginiu stengiamasi parodyti toleranciją, bendradarbiavimą ir bendravimą su įvairių įstaigų vaikais. Tokie renginiai skatina vaikus rinktis įvairią sportinę veiklą.  Tai parodė 2008 metais suorganizuotas krepšinio turnyras „Sveikas pavasaris“ ir trys futbolo renginiai, kurie buvo skirti 2013 metais Lietuvoje vykusiam Europos U-19 futbolo čempionato finaliniam etapui.

 

Šiai akcijai neliko abejingi Vilkaviškio visuomenės sveikatos biuras, Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilkaviškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos skyrius , www.eginalas.lt, Masinio futbolo asociacija, Marijampolės FK „Sūduva“,  įsteigusios įvairiausius prizus, kurie pradžiugino nuo mažiausio iki didžiausio.

 

Daugiausiai dėmesio sulaukė šis kamuolys ''Milžiniško''kamuolio rungtis Nugalėtojų taurė Su turnyro prizais Haroldas Andriukaitis,Augustė Stanaitytė, Gražina Daukentytė Vaikų globos įstaigų dalyviai